Massimo Savić večeras u Savičenti

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Massimo Savić večeras u 21 sat u Kaštelu Girmani u Svetvinčentu održat će koncert za koji će pripremiti poseban repertoar. Većina pjesama bit će s hit albuma "Dodirni me slučajno", najprodavanijeg albuma po rezultatima Hrvatske diskografske udruge.

S njega su se izdvojili hitovi "Iz jednog pogleda", "Tišina", "Sretan put" ili "Krug u žitu", a uz njih otpjevat će Massimo i neke od klasika poput "Stranac u noći", "Sjaj u tami" ili "Zamisli život u ritmu muzike za ples". Odlični glazbenici obogatit će zvuk i učiniti ga što prirodnijim, a sve u duhu prostora u kojem se koncert događa.

Massimo je prošle godine održao veličanstveni koncert u pulskoj Areni čime je obilježio 30 godina karijere i time pokazao da je i dalje na vrhu, za što mu pravo daje publika koja je glasno pjevala njegove najveće stare hitove, ali i one nove što je znak da mu karijera i dalje nije na zalasku, nakon tri desetljeća. I dalje aktivno nastupa pa je i ovo ljeto za njega krcato koncertima. Samo zadnjih mjesec dana nastupio je u Trogiru, Braču, Vodnjanu, Čakovcu, Primoštenu, Kastvu...

Ovaj rođeni Puljanin prošle godine nam je ispričao kako se zna, izvan rasporeda koji mu diktiraju koncerti, vratiti se u rodnu Istru, "sestru Indije", kako ju je opisao i usporedio zbog njenog oblika. U životu je puno putovao po svijetu i kako nam je rekao, uživao u tome, a da je strastveni putnik da se naslutiti i u nekim njegovim pjesmama kao što su "Indija" ili "Lijepa kao Sahara".

Prvi veliki uspjeh postigao je s grupom Dorian Gray i obradom pjesme "The sun ain't gonna shine anymore" koja je u verziji postala "Sjaj u tami". Ova pjesma ostala je obavezni dio Massimovog repertoara u kojem povremeno iz faze Doriana Graya zna predstaviti i "Samo za tvoje oči". Massimu se 1986. godine javlja Zrinko Tutić i nudi mu suradnju. Pjesme koje je Tutić napisao za njega žive i danas ("Stranac u noći", "Samo jedan dan" i druge) i bile su vrhunac Tutićevog stvaralaštva s kojim je Massimo snimio četiri albuma. Dok je pripremao album s Tutićem, Savić je istovremeno radio s Ekatarinom Velikom na albumu "Tatoo".

Godine 2002. potpisao je ugovor s diskografskom kućom Aquarius Records koja odlučuje investirati u povratnički album "Massimo". Savić idućih godina objavljuje albume "Vještina", "Vještina II", "Sunce se ponovo rađa" s kojima uspijeva učvrstiti svoju poziciju na domaćoj estradi a i kroz koje se profilira kao kvalitetan izvođač autorskih pjesama kao i obrada kojima udahnjuje novi život zahvaljujući svom glasu po kojem također postaje prepoznatljiv i cijenjen.

Albumom "Massimo sings Sinatra", koji je snimka koncerta, odao je 2010. počast velikom američkom pjevaču s kojim ga ponekad uspoređuju. Konačno, godinu dana kasnije objavljuje uspješni i za sada zadnji studijski album "Dodirni me slučajno" s kojeg publika na koncertima najviše voli čuti "Iz jednog pogleda". Osim spomenutih albuma i pjesama koje su ga proslavile, tu je i suradnja s Nenom Belanom u pjesmi "Zar više nema nas". Oni koji su barem jednom vidjeli neki od Massimovih koncerata, znaju koja ludnica nastane kada ova pjesma dođe na red jer ju publika naprosto obožava.

Mjesta gdje su mogu kupiti ulaznice za večerašnji koncert su Pizzeria Grimani u Svetvinčentu, Tisak media u Flanatičkoj 1 u Puli, Tisak media u ulici Carera 69 i CD shop Dallas u ulici Carera 72 u Rovinju, Tisak media u Muntriljskoj 1a u Pazinu, Marinac video na Trg Fontana 7/7 u Buzetu, CD shop Dallas u Splitskoj 2a u Rijeci i Tisak media u ulici Maršala Tita 103m u Opatiji. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter