Massimo raspjevao Lapidarij

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U atriju Zavicajnog muzeja Poreštine Massimo Savic u pratnji seksteta pod vodstvom pijanista Kristijana Terzica otvorio je 16. sezonu Jazza u Lapu, a koncert je ujedno bio uvertira za 2. Valamar Jazz Festival.

Lijepu glazbenu vecer otvorila je umjetnicka direktorica Valamar Jazz Festivala Tamara Obrovac nakon cega je na scenu stupila zvijezda hrvatske estrade, održavši pred punim auditorijem sjajan koncert šarolikog repertoara.

Massimo je otkrio da mu je interes za jazz usadio doajen te glazbe, pokojni Boško Petrovic, te je nakon kratkog govora poceo glavni dio veceri. Na reperotaru su bili svjetski jazz standardi, ali i Massimove i pjesme Arsena Dedica u specificnom aranžmanu seksteta.

Sve je krenulo Hartmanovom "Autumn Serenade" te klasikom "You're too beautiful", a na zanimljivoj setlisti potom su se našle jazz obrade Runjiceve pjesme "Stine", Arsenove "Ne placi", Sinatrinog hita "That's life". Publika koja je na pocetku bila prikovana za stolice tad je vec pjevala s Massimom, što je umjetnik u pauzi izmedu izvedbi komentirao rekavši da mu je izuzetna cast pjevati u takvom ambijentu.



Zaista, malo je trebalo da svojom specificnom ekspresijom i intonacijom podigne atmosferu u Lapu. Malo je onih koji nisu pjevušili s umjetnikom njegov hit "Sjaj u tami", a pred kraj ponovno je na red došlo nekoliko klasika - "I've got you under my skin", "Moonlight serenade", "Bacila je sve niz rijeku", "Fly me to the moon", "Unforgettable".

Pred kraj otpjevao je svoju "Zar više nema nas" u sjajnom jazzy aranžmanu, a na bisu je izveo Dedicev "Razgovor s konobarom" te za kraj još jednom "That's life".

Osim Kristijana Terzica na klavijaturama, Massima su pratili mladi, ali vješti glazbenici - Marko Matoševic na bubnju, Goran Delac na kontrabasu, Branko Sterpin na trubi, Uglješa Novakovic na saksofonu i Luka Žužic na trombonu. Koncert je organiziran u suradnji poreckog Puckog otvorenog ucilišta i Valamar Jazz Festivala.

Prije koncerta u galeriji Sincic otvorena je izložba fotografija Davora Hrvoja nazvana "Portreti jazz umjetnika". Izloženo je 40-ak fotografija koje je autor snimio u proteklih 30 godina na raznim svjetskim jazz festivalima. Medu radovima našle su se 22 nove fotografije koje su prvi put prikazane javnosti.


Podijeli: Facebook Twiter