Massimo poveo publiku do Mjeseca i nazad

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izvedbom posljednje pjesme "Fly Me to The Moon", Massimo Savić, na subotnjem je koncertu, održanom u dvorištu stare Tvornice duhana Rovinj, doslovce poveo publiku do Mjeseca. Koncertom "Massimo pjeva Sinatru", započela je ovogodišnja peta po redu edicija Rovinj Jazz Festivala koja, očekivano okuplja brojnu publiku iz Istre, i Hrvatske.

Koncert je započeo skladbom "Blue Moon" u izvedbi Revijskog orkestra Zagrebačke filharmonije i pod ravnanjem maestra Zdravka Šljivca, koji je, potom orkestralno izveo i prekrasnu šansonu iz 1965. godine "Prolazi sve". Ipak, bila je to večer ponajboljeg hrvatskog glazbenika koji za ovu prigodu izabrao pjesme velikog i jedinstvenog Franka Sinatre, a koje je još 2010. godine i sam ovjekovječio na albumu "Massimo Sings Sinatra", posvećenom ovoj svjetskoj glazbenoj legendi.

Uz pozdrav "dobro večer, dobri ljudi", Massimo je ispričao priču o jednom od najutjecajnijih ljudi iz svijeta glazbe, započevši izvedbom "I Won't Dance". Redale su se potom brojne pjesme koje je proslavio Sinatra, a koje u izvedbi Massima i danas zvuče mlado i svježe. Jednostavno, Savić ih pjeva iz srca i iskreno. Opuštenoj i prijateljskoj atmosferi, doprinijele su i uvodne riječi prije svake pjesme, pa je recimo prije legendarne pjesme "My Way", koju i danas s podjednakim žarom pjevaju mladi, a to isto su činile i naše majke i none, publika doznala i možda manje znan podatak, a taj je da je upravo "Stranac u noći", autorski rad našeg Mr. Morgena, odnosno Ive Robića. Upravo, taj detalj publika je kao i kasniju izvedbu nagradila burnim aplauzom. Zaredale su i skladbe "All of Me", "The Lady is The Tramp", "I've Got You Under My Skin", "I Get A Kick Out of You", "It Was a Very Good Year", "Hello Dolly", fantastične izvedbe "That's Life", i pomalo Nick Caveovskog zvuka u skladbi "Rain in My Hart".

Publika nije ostala uskraćena ni za izvedbu filmskih hitova, primjerice pjesme "New York, New York", kao ni za "As Time Goes By" iz Casablance, s kojom je koncert i okončan. Bis, je dakako bio uz "Fly Me to The Monn", a Savić je definitivno, potpomognut iznimnim orkestrom i prelijepom ljetnom večeri, u tome uspio. Osim Massima i Filharmonije, jazz promotora Dražena Kokanovića, Maistre kao glavnog organizatora Rovinjskog Jazz Festivala i mnogih sponzora, valja istaknuti i da je Rovinj, kao turistička destinacija ovim koncertom, dostojanstveno obilježio 100. godišnjicu Sinatrinog rođenja. Naime, godine 1915. u Hobokenu, američkoj saveznoj državi New Jersey rođena je jedna od najsjajnijih zvijezda glazbene i filmske povijesti - jedan, jedinstveni, neponovljivi Frank Sinatra. Oskarovac, dobitnik čak jedanaest Grammyja, jedan je od najznačajnijih glazbenika prošlog stoljeća i najprodavanijih izvođača svih vremena. Njegova je popularnost ekvivalentna Elvisovoj, Beatlesima, Stonesima... U Rovinju, u interpretaciji Massima Savića, i više od gušta bilo je slušati i uživati u pjesmama koje je Frank Sinatra proslavio. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter