Massimo pjeva Sinatru

Massimo Savić
Massimo Savić

Isti ljudi, drugo vrijeme. Obojica u jednom trenutku - neponovljiva. Jedan je već obilježio svoje doba, drugi to uspješno čini. Zajednički im je izvanserijski vokal i šarm, a ravnopravno dijele ljubav i osjećaj za pjesmu i emociju. Naravno, riječ je o jednom i jedinstvenom Franku Sinatri, i s ove strane Zemlje, ništa manje uspješnom i vanserijskom Massimu Saviću.

Zahtjevan zadatak

Dostojno obilježiti stogodišnjicu rođenja Franka Sinatre zahtjevan je zadatak, ali istovremeno i vrlo izazovan. Kao logičan odabir da koncertno odaju počast, po mnogima najvećem pjevaču 20. stoljeća, nameću se Massimo i Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije koji će 4. srpnja na Rovinj Jazz Festivalu izvesti  glazbenu čaroliju. Massimo i četrdeset glazbenika Zagrebačke filharmonije izvodit će djela koja je Sinatra učinio bezvremenskim, u produkcijski dosad najgrandioznijem hommageu na ovim prostorima.

- Ususret stogodišnjici rođenja Franka Sinatre, glazbenika bez premca, prirodno se nametnula ideja da se ova značajna obljetnica zaokruži izvođenjem njegovih pjesama. Ovoga puta "Fly Me To The Moon", "As Time Goes By", kao i druge iz bogate Sinatrine pjesmarice, izvest ću uz pomoć Zagrebačke filharmonije na koncertu u sklopu Rovinj Jazz festivala. Volio bih češće izvoditi taj repertoar jer svaki put na pozornici iskreno uživam. Nisam jednom izjavio da Sinatru smatram jednim od najvećih pjevača. Nadam se da ćemo uživati svi redom, poručio je rovinjskoj publici Massimo Savić.  

Viša razina

Ovim cjelovečernjim koncertom, kojim se ujedno najavljuje i  ovogodišnja koncertna sezona petog Rovinj Jazz Festivala /nasljednika mega popularnog Avantgard Jazz Festivala,    Massimo će, ako je to uopće i moguće, Festival, inače osmišljen pod dirigentskom palicom jazz promotora Dražena Konkanovića, podići na višu razinu, odnosno još jednom potvrditi svoj status velikog umjetnika. Naime, svoju nenadmašnu vještinu interpretacije velikog Franka, Massimo je započeo ucrtavati još 2010. godine objavom live albuma "Massimo pjeva Sinatru".  Upravo, bezvremenski hitovi poput  "I've Got You Under My Skin", "The Lady Is A Tramp", "New York, New York", samo su neke od pjesama koje su utkane u živote brojnih generacija, ponajprije zahvaljujući izričaju najslavnijeg šarmera, a koje će na rovinjskom koncertu pod zvijezdama ispjevati Massimo.

Valja istaknuti i da se diljem svijeta u ovoj godini obilježava okrugla Frankova godišnjica, i to s idejom da njegova glazba, umjetnost i nasljeđe usvaja, promovira i danas s nesmanjenom žestinom. Naime, godine 1915. u Hobokenu, američkoj saveznoj državi New Jersey rođena je jedna od najsjajnijih zvijezda glazbene i filmske povijesti - jedan, jedinstveni, neponovljivi Frank Sinatra. Oskarovac, dobitnik čak jedanaest Grammyja, jedan je od najznačajnijih glazbenika prošlog stoljeća i najprodavanijih izvođača svih vremena. Njegova je popularnost ekvivalentna Elvisovoj, Beatlesima, Stonesima…  I ono što je možda i najbitnije - Frankov sjaj i karizma ne blijede ni danas, stotinu godina od njegova rođenja. A na svoj osebujan način, na dobrog starog Franka i pjesme koje ne blijede podsjetit će nas Massimo Savić, i dakako Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije, s tradicijom vrhunskog muziciranja dugom 140 godina. (Nina ORLOVIĆ RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter