Massimo oduševio evergrinima i svojim hitovima

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sekstet vrhunskih glazbenika otvorio je koncert Massima Savica u utorak u Puli u sklopu "Ljeta na Kaštelu". Nakon kratke jazz uvertire na bini se pojavio Massimo uz pozdrav "Dobra vecer, rodni grade!", otkrivši mnogobrojnoj publici da mu je u Puli posebno drago, ali i "opasno" nastupati.

Bogat i raznovrstan program jazz standarda poceo je izvedbama "Autumn Serenade" i "You are too beautiful", velikih jazz glazbenika Johna Coltranea i Johnnya Hartmana, s improvizacijama na saksofonu i trubi. Uslijedile su jazz interpretacije domacih pjesama, poput Runjiceve "Stine" i Oliverove "Ne ostavljaj me sad", a potom i Arsenove "Ne placi".



Odlicna izvedba Sinatrine "That's life" i potom Massimova hita "Sjaj u tami", dok je bio clan sad vec legendarne new wave/synth pop grupe Dorian Gray, izazvale su oduševljenje, a publika i pjevac zajedno su otpjevali pjesme s nagradivanih albuma "Vještina" i "Vještina II", poput "Lošeg vina" i "Bacila je sve niz rijeku".

Pred kraj je izvedena i "Stranac u noci", "Odjednom ti" i "Zar više nema nas", pjesma Nena Belana, s kojim je snimio duet. Stalno ispreplitanje svjetskih evergrina, poput Sinatrina "Fly me to the moon", i najvecih hrvatskih hitova završilo je bisom - "Razgovorom s konobarom" Arsena Dedica.



Osim Kristijana Terzica na klavijaturama, Massima su pratili mladi jazz glazbenici - Branko Sterpin na trubi, Goran Delac na kontrabasu, Marko Matoševic na bubnjevima, Uglješa Novakovic na saksofonu i Luka Žufic na trombonu.

- Iako prije svakog koncerta imam tremu, možda je prije ovoga bila nešto veca jer se radilo o mojem rodnom gradu, ali i posebno tihoj svirci i suzdržanoj publici, gdje se cuje svaki uzdah, rekao je Massimo nakon koncerta i najavio novi album autorskih pjesama koji bi trebao izaci krajem listopada.


Podijeli: Facebook Twiter