Massimo Moratto među uhićenim švercerima heroina

Moratto je bio član skupine švercera heroina iz Albanije i s Kosova (Foto PU zagrebačka)
Moratto je bio član skupine švercera heroina iz Albanije i s Kosova (Foto PU zagrebačka)

Među petoricom hrvatskih državljana koji su uhićeni krajem prošlog tjedna u Zagrebu zbog šverca najmanje deset kilograma heroina iz Albanije i Kosova u zemlje zapadne Europe je i Puljanin Massimo Moratto (39). Droga je (pro)švercana u zadnjih šest mjeseci u prerađenim akumulatorima automobila koje je udružena skupina unajmljivala za svoj narko-biznis. Lanac krijumčara u kojem su još dvije osobe koje se od ranije nalaze u pritvoru, razbijen je u akciji Policijske uprave zagrebačke i PNUSKOK-a, a u koordinaciji s USKOK-om.

Morattovo uhićenje potvrdio nam je njegov šogor Dino Marinković. Kazao je da se s Morattom zadnji put čuo prije 15-ak dana, a da je za njegovo uhićenje saznao od šogorice, Morattove supruge.

- Iznenađen sam da se Moratto upleo u tako nešto, pogotovo nakon svega što je prošao, kazao nam je Marinković.

Moratto i Marinković našli su na stranicama crne kronike u 2009. kada je u vatrenom okršaju u kući Morattove supruge u šišanskom naselju Montiron Moratto ustrijelio Aleksandra Ausilia, a Puljanina Denisa Dukića ranio. Mjesec dana kasnije Mladen Popović iz Sesveta i Mario Gilg iz Zagreba u Puli su oteli Dina Marinkovića koji je tijekom vožnje u Popovićem audiju na Premanturskoj cesti upucao Popovića i ranio Gilga.

Obračuni u Šišani i na Premanturskoj cesti također se povezuju s biznisom s drogom, odnosno repovima odnosa s Anastazijem Martinčićem koji je u jesen 2009. uhićen u Urugvaju s više od tonu kokaina. (Mateo SARDELIN)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter