Massimo, Livio i Franko u utrci za Porina

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Diskografska nagrada Porin ove bi godine, sudeci prema broju nominacija, mogla biti mrtva utrka Jinxa, Gibonnija i TBF-a. Jinx su skupili najviše nominacija, ukupno jedanaest, deset za novi album "Diksilend" i jednu za najbolje reizdanje - "Sexstaszy". Slijedi ih Gibonni s albumom "Toleranca", dok je TBF sedam nominacija zaslužio za koncertni album "Perpetuum fritule", a tri za suradnju s Leom Deklevom na singlu "Dogodila se ljubav".

Nominacije su objavljene danas u zagrebackom Movieplexu, a dodjela nagrada ove godine bit ce u Biogradu 15. svibnja. Tada ce struka izabrati najbolje u 51 kategoriji, dok ce u kategoriji Hita godine o pobjedniku odluciti publika.





Za Hit godine natjecu se "Ajme meni, nije mi dobro" Sexymotherfuckersa, "Bižuterija" Jelene Rozge, "Dogodila se ljubav..." Lee Dekleve i Mladena & Saše od TBF-a, "Kako cu joj rec da varin" klape Sv. Florijan i Cede Martinica, "Za nju" Kinokluba i "Žedam" Gibonnija.

I album i pjesma godine birat ce se izmedu triju izvodaca s najviše nominacija. Za album godine natjecu se "Diksilend" Jinxa, "Perpetuum Fritule" TBF-a i "Toleranca" Gibonnija, a za pjesmu godine "Da smo se voljeli manje" Jinxa, "Dogodila se ljubav..." Lee Dekleve i Mladena & Saše od TBF-a, te "Žedam" Gibonnija.

Za najbolju žensku vokalnu izvedbu natjecu se Gabi Novak za izvedbu pjesme "Vrata ruža", Ivana Kindl ("Utjeha") i Nina Badric ("Moje oci pune ljubavi"), a za najbolju mušku vokalnu izvedbu Gibonni ("Žedam"), Massimo ("Ljubav kao miris") i Oliver ("Jubavi mala"). Novi izvodac godine bit ce Kim Verson, Kinoklub ili Markiz. Kompletan popis svih nominiranih može se pronaci na službenom webu Porina na www.porin.info.

Medu nominiranima je i troje istarskih glazbenika: Massimo Savic, Livio Morosin i Franko Krajcar.



Massimo Savic
nominiran je za Porina u tri razlicite kategorije i to za najbolji koncertni album "Massimo sings Sinatra", za najbolju vokalnu suradnju koju je ostvario s grupom E.N.I. u pjesmi "Lijepa kao Sahara" te za najbolju mušku vokalnu izvedbu za "Ljubav kao miris".

- Pa nije to tako cudno, iako ne znam za prijašnje slicne situacije. Mogu samo reci da mi je jako drago da sam prošlu godinu proveo kao jedan intermezzo, bez svog albuma, radeci na nekim drugim projektima koji su se sada isplatili. Posebno sam ponosan na nominaciju za najbolju mušku vokalnu izvedbu pjesme "Lijepa kao miris" koja je pjevacki izuzetno zahtjevna, kaže Savic.



Franko Krajcar
nominiran je i za Status i za Porin i vjerojatno je ove godine jedini u Hrvatskoj. Prošle godine sa svojim bendom objavio je drugi album "Indivia" koji je sada dobio nominaciju za Porina najbolji etno album, dok je sam Krajcar nominiran u kategoriji najboljeg svirace tradicijskih i ostalih glazbala za nagradu Status.

- Ponosan sam što sam imao priliku predstaviti svoj izricaj, a ovo je i prvi put da sam nominiran za Porina i treci put za Status što ce mi dati motivaciju za daljnji rad. Velika mi je cast da je "Indivia" ušla medu tri nominirana za nagradu za najbolji etno album, pa ako nagrada dode, dobro dode, ako ne, vec je ovo velika stvar. No, sve to što se tice i nominacija za Status i za Porin ne bilo moguce bez Denisa Budima kao producenta i benda Indivia, Maura Giorgija kao aranžera i Kikija Terzica i Elis Lovric kao gostiju na albumu. Bez njih se nominacije ne bi ostvarile", kaže Krajcar.



Livio Morosin
u ovogodišnjoj utrci za Porina ima dvije nominacije, medu kojima je i ona za najbolji album alternativne glazbe za album "Glas Istre". Zbog toga mi je jako drago, prica Morosin jer vec je bio nominiran u drugim kategorijama i ova mi jedino nedostaje.

- Ionako sebe smatram alternativcem, ali osim što mi nominiran taj album, s njega je nominirana i pjesma "Drugi ples" za film Mladena Lucica koji se zove "Sveta Marija na Škrilinah, Beram". Ta je pjesma nominirana kao najbolja originalna glazba za video uradak. Drago mi je da je novina Glas Istre stala iza mene i dala mi podršku te smo svi skupa napravili dobar posao, a ja sam pogodio pravo ime", kaže Morosin.


Podijeli: Facebook Twiter