Masovno feštanje na RIM-u uz Magazin


Dok na 4. Pazin Gastru nije vladala gužva dan kasnije, u subotu, na Rim - najveću ovdašnju vjersko-pučku feštu mnogi su izabrali upravo ovo mjesto u srcu Istre za izlazak iako se feštalo širom poluotoka. Glavni zabavljači su bili splitska grupa Magazin čiji je nastup zabilježen na mnogim digitalcima, ali i mobitelima.

Za zagrijavanje atmosfere su se prije toga pobrinuli iz Alfa time banda, ali s pažnjom i gromoglasnim pljeskom pratio se nastup mladih pjevača.

U publici su djeca pratila ritam plesom na svoj način dok se prije toga moglo vježbati uz zvukove popularne zumbe. Iako tek tri mjeseca nastupa pred publikom Dinela Kazalac iz Karojbe je odmah osvojila pazinsku publiku izvodeći "Razmaženu" i pjesmu Magazina "Sijamski blizanci". A u lipnju je na županijskom dječjem festivalu Mali veliki mikrofon, iako je bila najmlađa sudionica, proglašena najboljim izvođačem do deset godina.

Iz Trsta, ali rodbinski povezana s Karojbom je i Angelica Zacchigna koja je nakon lanjskog nastupa na Festivalu mladih pjevača upravo snimila skladbu napisanu za nju. U tv emisiji "Pjevaj moju pjesmu" Buzet su predstavljale Josipa Jerković te Lana Končarević iza kojih su već brojne nagrade, a zašto su ih dobile pokazale su i nastupom na pazinskom Trgu slobode.

Na RIM-u je bilo za svakoga ponešto od nezaobilaznih čevapa, ali i kupusa, lignji i dagnji do đira na vrtuljku za najmlađe. Kupovali su se baloni, sladoled i pivo, ali i u kafićima pratio nastup naše Sandre Perković na Olimpijskim igrama u Londonu.

Klub mladih se pobrinuo za glazbeni program iza kina dok su i kafići imali svoje glazbe i nastupe uživo pa su se razni glazbeni stilovi i ritmovi ispremiješali što ja malo kome smetalo. Okvir Pranje vodom iz izvora u bivšoj vojarni.

U nedjeljno jutro na Trgu slobode smo zatekli radnike ovdašnjeg komunalca Usluge kako peru Trg iako je na snazi i dalje prvi stupanj redukcije vode u cijeloj Istri. Međutim, saznajemo da nisu kršili redukciju već su za najosnovnije pranje nakon RIM-a koristili 20-ak kubika vode što su dvije cisterne. Voda je iz izvora koji se nalazi unutar bivše vojarne. Za to imaju dozvolu Grada i inspekcija, a ta voda nije za piće. (NApisa i snimila Selvina BENIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter