Masovni plesnjak u Pazinu


Astronomski prvi dan proljeća uz savršeno vrijeme bio je odlična pozivnica za sudjelovanje na masovnom plesnjaku koji je jutros organiziran na Trgu slobode u Pazinu u povodu međunarodnog Dana sreće.

Akciji su se odazvali djeca i odgajateljice iz Dječjeg vrtića "Olga Ban", učenici i učitelji Osnovne škole Vladimira Nazora, Gimnazije i srednje strukovne škole Jurja Dobrile te Pazinskog kolegija-klasične gimnazije - što znači da je prostrani glavni pazinski trg bio ispunjen kao malo kad.

Uz animatoricu Alisu Ramakić Matejčić vladala je razdragana plesna atmosfera. Vrhunac događaja bio je kada je iz razglasa puštena pjesma "Happy" američkog pjevača Pharrella Williamsa koja je postala svojevrsna himna obilježavanja Dana sreće. Taj će se snimak plesa objaviti na službenoj internetskoj stranici događaja čime pazinski Dan sreće postaje dio globalne manifestacije.

Inače, međunarodni Dan sreće slavi se diljem svijeta od lani pošto ga je Generalna skupština UN-a proglasila u lipnju 2012. godine čime želi naglasiti važnost potrage za srećom i dobrobiti svjetskog stanovništva. (Napisao i snimio A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter