Masovna zabava u Labinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Proslava Petrove u starom Labinu privukla je, cini se, rekordno puno posjetitelja u zadnjih nekoliko godina. Zahvaljujuci šarolikom programu za sve generacije ispunjen je bio gotovo svaki kutak drevnog grada, a dobre atmosfere prepala se i blago prijeteca kiša. Spajanje pucke fešte i otvorenja Labin Art Republike pokazalo se kao pogodak.

Sudeci po glavnim imenima veceri, zabavljacici Danijeli Martinovic, koja je pjevala na Titovom trgu, i sarajevskom pop-glazbeniku Elviru Lakovicu Laki, koji se predstavio kod Špine, organizatori iz Grada kao da su htjeli pružiti retrospektivu Eurosonga u malom. Oboje izvodaca nastupila su, naime, na tom natjecanju. Kada ce Hrvatska na Euroviziju poslati nekog poput Lake koji bez srama može na bilo koji pop-rock festival u regiji?

- Što je vama, jace mi plješcite, nije mala ni za što došla, sokolila je pak neumorno zvrckasta Danijela publiku u startu svog dvosatnog nastupa.



Prethodno su kod Špine rock suvereno prašili pulski Junkers 5, koje predvodi Miro Kusacic, poznat iz legendarnog benda Messerschmitt. Uloga predgrupe na Crcu pripala je, pak, Alenu Lazaricu i njegovim Andelima, a nastupili su i raški folkloraši, mladi solisti, djecji pjevacki zborovi, Labinske mažoretkinje i Gradski orkestar.

Ondje se medu ugostiteljskim štandovima isticao onaj "Cevap za rukomet", na kojem je Mladi rudar roštiljanjem i prodajom navijackih majica popravljao klupski proracun. Na tek nekoliko punktova nudili su se autohtoni proizvodi, kao sramežljivi podsjetnik na nekadašnji ovdašnji tradicijski sajam na blagdan Sv. Petra i Pavla.

Unutar gradskih zidina odjekivala je pjesma labinske klape, a živa svirka na Šetalištu San Marco. Ipak, najizdržljiviji u zabavi bili su mladi partijaneri u amfiteatru, gdje je program priredio Disco club Placa: razišli su se tek oko 4 sata, i to samo zbog isteka dozvole koju je ishodio organizator. (Igor RADIC)


Podijeli: Facebook Twiter