Masovna tucnjava kod hotela Croatia

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Masovnom tucnjavom u kojoj su pale i prve kapi krvi u ponedjeljak je podno pješackog mosta koji povezuje hotel Croatia i pripadajucu mu depadansu eskalirao spor Industrogradnje i tvrtke Fio&D.

Gotovo filmski scenarij tucnjave, koja je u jednom trenutku bila na rubu potpune histerije medu 20-ak djelatnika obaju tvrtki, poceo je kada su djelatnici Industrogradnje krenuli postavljati skelu oko pješackog mosta i kada su ogromnim batovima poceli tuci betonske stupove.

Tada su djelatnici splitske tvrtke sa zaštitarima krenuli rušiti postavljene skele, a nekolicina njih se uhvatila za nosece stupove pokušavajuci sprijeciti rušenje. Iako su rukama i tijelom obuhvatili stupove, djelatnici Industrogradnje nisu prestali s udaranjem batovima te je pritom ozlijedeno nekoliko djelatnika i s jedne i s druge strane.





Pokušavajuci smiriti situaciju i razdvojiti djelatnike medu kojima su pod kišom komadica betona i socnih psovki pocele letjeti šake, zaštitari dvaju tvrtki nisu mogli puno napraviti. Na koncu je i medu njima došlo do naguravanja i pitanje je kako bi sve završilo da se, nakon pocetnog promatranja, konacno nije umiješala policija.

Policijski službenici, naime, u jeku tucnjave nisu reagirali pa ni pokušavali uvesti reda. Tek kada su pale prve kapi krvi, jedan od tri policajca koji su ondje, tobože, sprjecavali narušavanje javnog reda i mira, došao je do razjarene skupine i sukob se smirio, no nije prestao.

Sporadicno naguravanje i vika nisu prestajali sve dok se djelatnici Industrogradnje, nakon kratkog razgovora s policijom, nisu pokupili i otišli.

- Dogovoreno je primirje, kratko nam je izjavio jedan od predstavnika zagrebacke tvrtke, ne otkrivajuci razlog njihovog naglog odlaska. Napomenuo je da ce Industrogradnja nastaviti provoditi rješenje ministarstva prema kojem moraju srušiti pješacki most jer je bespravno sagraden.

Na pitanje prema kojem su rješenju ušli u hotelski kompleks buduci da je na snazi sudska privremena mjera zabrane ometanja posjeda, nije odgovorio, vec se ponovno pozvao na rješenje ministarstva. Dodao je i da su u subotu djelatnici splitske tvrtke napali njihovog zaštitara te tijekom noci na nedjelju s parkiranog kamiona uzeli stolariju s pješackog mosta te je odnijeli u svoje skladište, tvrdeci da je u pitanju pljacka.

Kamion Industrogradnje s kojeg je uzeta stolarija, podsjetimo, parkiran je ispred hotela od prošle srijede jer nema kamo izaci. Izlaz mu prijece barikade koje je postavila splitska tvrtka ne bi li, kako tvrde, sprijecili kradu njihove imovine.


Podijeli: Facebook Twiter