Masovna krađa bicikla

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nepoznati počinitelji su od nedjelje do srijede na istarskom području ukrali deset bicikala, od čega šest na umaškom, tri na porečkom i jedna na pulskom području.

U Puli je bicikl ukraden iz hodnika zgrade u Ulici Mate Balote, a vlasnik 40-godišnjak je oštećen za nekoliko stotina kuna. Na području Vrsara u jednom autokampu su ukradena dva bicikla, od 39-godišnjeg i 41-godišnjeg njemačkog državljanina. U kampu na području Materade kraj Poreča bicikl ukraden 48-godišnjem njemačkom državljaninu. Vrijednost svakog od ukradenih bicikla je više tisuća kuna. Na umaškom području je ukradeno šest bicikala, od čega dva u kampu u Novigradu, dva u Brtonigli te dva u gradu Umagu.

U kampu u Brtonigli oštećeni su 52-godišnji državljanin Nizozemske i 39-godišnji austrijski državljanin, kojima su ukradeni bicikli u vrijednosti od više tisuća kuna. Dvojici državljana Belgije, 38-godišnjaku i 48-godišnjaku, bicikli su ukradeni u kampu u Novigradu, čime je jedan oštećen za više tisuća, a drugi za nekoliko desetaka tisuća kuna.

Na području grada Umaga, bez bicikla su ostali 24-godišnjak i 22-godišnjakinja, koji su svoje bicikle ostavili nezaključane na ulici, čime je mladić oštećen za nekoliko tisuća, a djevojka za nekoliko stotina kuna. Policija savjetuje građane da pokušaju spriječiti krađu bicikala na način da bicikl zaštite ili zaključavaju.

Preporučljivo je svoj bicikl fotografirati i zapisati tvornički broj čime će olakšati policiji posao u slučaju krađe. Preporuka je da bicikl ne valja zaključavati samo za kotač. Ukoliko je sajla dovoljno dugačka, onda je provucite kroz više mjesta na biciklu.

Na plažama bicikl valja ostaviti na mjestu gdje će biti pod nadzorom ili nadzorom poznate osobe, a na ulicama, bez obzira što bicikl ostavljate kratko vrijeme zbog odlaska u trgovinu ili slično, zaključajte ga ili ostavite pod nadzorom poznate osobe. U dvorištima i stambenim zgradama, bicikl treba držati zaključan, po mogućnosti u garaži ili drugom zatvorenom prostoru, odnosno na mjestima koja nisu uočljiva sa ulice i koja su noću osvijetljena. (M. S.) 


Podijeli: Facebook Twiter