Masovan odaziv na utrku "Dan Uljanika"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Masovan odaziv školaraca i poznatih trkaca, ali i rekreativaca obilježio je danas sportsku feštu unutar pulskog brodogradilišta. Ukupno 126 natjecatelja istrcalo je glavnu utrku duljine osam kilometara, a cak 720 pulskih osnovaca i gostiju iz Rijeke i Slovenije dva kilometra dugu mini utrku u sklopu 27. "Dana Uljanika". Najveca pulska gradska utrka ovom je prilikom, kao i uvijek u odlicnoj organizaciji clanova Rekreativno-sportskog društva Uljanik, održana na 153. obljetnicu osnutka brodogradilišta.

Start glavne utrke, na stazi duljine osam kilometara koja je vecim dijelom prolazila kroz brodogradilište, protekao je u znaku najpoznatijih trkaca. Odmah je poveo ?uro Kodžo uz kojeg su bili dvostruki pobjednik ove utrke Zoran Žilic, sjajni veteran Drago Paripovic i mladi Matija Lukina. Ova se cetvorka odmah odvojila od ostatka, na kraju prvog kruga iza njih je na pristojnoj udaljenosti bio tek Tihomir Bobolanovic, a ostali su bili daleko iza. Na drugom prolasku bilo je jasno da ce pobjeda ovoga puta pripasti odlicnom trkacu iz Bosne i Hercegovine ?uri Kodži koji je pobjegao pratnji. Isprijeciti se mogla još jedino pogreška na ulasku u cilj, kao što mu se to lani dogodilo.

- Ovoga sam puta zapamtio stazu i nije bilo šanse da opet promašim ulazak u cilj - rekao je nakon prolaska ciljem ?uro Kodžo koji je tako u svom drugom nastupu stigao do premijerne pobjede u ovoj utrci.

U konkurenciji atleticarki ovoga puta nije bilo braniteljice naslova Labinjanke Barbare Belušic, a pobjeda je pripala Rijecanki Suzani Alberini. - Dala sam sve od sebe i zadovoljna sam i pobjedom i ostvarenim rezultatom - rekla je iskusna rijecka trkacica.

Tradicionalna utrka kroz Uljanik nezaobilazna je i za sve rekreativne ljubitelje trcanja. Jedan od njih je Mirsad Gerzic, clan RSD-a Uljanik. - Ovo mi je 26. nastup na utrci, samo jednom nisam sudjelovao, rekao je Gerzic koji uz trcanje cesto nastupa i na plivackim maratonima.

Vec prema tradiciji, utrka "Dan Uljanika" otvorena je mini utrkom osnovaca na dva kilometra. Pobjednici su dakako bili svi mališani koji su se našli na startu, a podatak da ih je više od 700 došlo do cilja govori kako je ovakva sportska priredba pun pogodak. U plasmanu škola na kraju ipak nije bilo iznenadenja. Devetu godinu zaredom najbolji su bili ucenice i ucenici OŠ Kaštanjer.

Utrku je zakljucilo i cetvero sportaša s invaliditetom. Što u hand bikeu, što u atletskim kolicima jurili su Uljanikom, a zanimljivo je da je Gracijano Turcinovic bio i ukupno najbrži jer je u cilj ušao ispred pobjednika ?ure Kodže.


Podijeli: Facebook Twiter