Maslinovom ulju Lagune Novigrad šampionski naslov

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ekstradjevicansko maslinovo ulje Vergal novigradske turisticke tvrtke Laguna Novigrad osvojilo je šampionski naslov za sortu leccino na ovogodišnjem Festivalu zlate oljcne vejice u Portorožu, medunarodnoj manifestaciji posvecenoj maslinovom ulju.

Drugo je to priznanje za taj novi Lagunin brand koji je na 16. medunarodnoj manifestaciji o maslini i kvaliteti maslinovog ulja krajem prošle godine u Taru ovjencan zlatnom medaljom za kvalitetu.

Novigradski hotelijer posljednjih devet godina u okolici svojih hotela i kampova uz more uzgaja masline sorti frantoio i leccino. Sadnju i proizvodnju maslinovog ulja pokrenuo je "kao komplementarnu ponudu svoje hotelijerske i kamperske djelatnosti koja se zadnjih godina sve više okrece konceptu aktivnog odmora, zdravlja i sportske rekreacije".



Trenutno godišnje proizvodimo oko 3.500 litara ulja koje koristimo u našim restoranima, a bolje od brošure ili prezentacije na poslovnog partnera ostavlja dojam kad mu poklonite vlastito maslinovo ulje koje nastaje nedaleko od vašeg hotela.

Održivi razvoj i zdrava hrana sve više su teme suvremene turisticke industrije, a Novigrad i Istra svojom specificnom ponudom ulaze u sam vrh ovih trendova, izjavila je direktorica Lagune Novigrad Zrinka Bokulic.

Ime Vergal dolazi od naziva starog izvora - potoka za koji Novigradani dobro znaju da se nekoc ulijevao u ovdašnju marinu i opskrbljivao pitkom vodom generacije lokalnih stanovnika.


Podijeli: Facebook Twiter