Maslinovo ulje promovira Fažanu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Maslinare s podrucja Fažane koji su osvojili zlatne medalje na medunarodnoj smotri ekstradjevicanskih maslinovih ulja "Maslina", održanoj u veljaci u Splitu, primila je danas nacelnica Ada Damjanac.

Nagradeni su Marijan Topic, Živko Cetina, Danijel Petrovic i Anton Orlic, koji su dobili zlatne medalje medu 1.017 uzoraka maslinovih ulja.

"Maslinari su osvojili pregršt zlatnih medalja. To je prvenstveno rezultat vašeg truda i zalaganja, ali i našeg podneblja, Fažane koja je raj na zemlji. Ekstradjevicansko maslinovo ulje je zacin i lijek koji promice ime Fažane", rekla je Damjanac.

"Fažana je još prije dvije tisuce godina bila poznata po maslinarstvu, rekao je predsjednik Agroudruge Dario Šuran. Na neko vrijeme je bilo zamrlo, no danas opet doživljava uzlet. Agroudruga je osnovana prije sedam godina i ima 220 clanova, od cega je 120 fažanskih maslinara", istaknuo je.

Na ovogodišnjoj smotri maslinovih ulja u Fažani bilo je deset "zlatnih" ulja koja su sva nagradena i u Splitu. Šuran je nagradenim maslinarima urucio i prigodan dar, knjigu "Maslinarstvo Istre".


Podijeli: Facebook Twiter