Maslinka i Mauricio kuhali s Glasom Istre

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U nedjelju su Vodnjanu zatvoreni 6. dani mladog maslinovog ulja na kojima se tijekom tri dana predstavilo više od 60 izlagaca sa 118 uzoraka ulja.

Vrsni majstori iz Udruge kuhara istarske županije pobrinuli su se za bogat gastro show priredujuci specijalitete istarskog podneblja s umjerenom dozom noviteta, a gradonacelnik Klaudio Vitasovic uz pomoc svojih gostiju pripremao je palacinke po bumbarski.

Glas Istre je za dvoje svojih citatelja priuštio izniman doživljaj - školu kuhanja ribljih specijaliteta s maslinovim uljem. Ovu su zanimljivu nagradu u nedjelju "konzumirali" sretni dobitnici - Maslinka Kempf Pamic iz Rovinja i Mauricio Pulic iz Pazina.

U kuhanju su imali iskusne mentorice iz Udruge kuhara Istarske županije, Maslinki je to bila Bojana Zenzerovic, tajnica Udruge i voditeljica studentske prehrane pri pulskom Sveucilištu Jurja Dobrile, dok je Mauricio riblji specijalitet spravljao s Bosiljkom Mišeta, clanicom Udruge i kuharicom u jednom pazinskom hotelu.

I Maslinka, koju je odmah  njena mentorica prozvala Olivom, i Mauricio na sudjelovanje u igri privuklo je upravo to što se spravljala riba. Naime, Maslinka nam je otkrila zadovoljstvo što je uz svoju mentoricu naucila kako se riba filetira. Specijalitet koji je ovaj tandem spravljao bio je filet orade s vrganjima na posteljici od marmelade od kapule i cuketa.

- Volim kuhati, no imam kuci dvije tinejdžerice, stoga ovako fina, polako i pomno spravljena hrana nije baš tražena. No, veliko mi je zadovoljstvo što sam dobila priliku nauciti nešto novo, kao i upoznati profesionalne kuhare, rekla nam je Maslinka.

Vrlo dobro se u školi kuhanja Glasa Istre snašao i Mauricio kojemu je kuhanje hobi. On je pak sa svojom mentoricom Bosiljkom takoder spravljao filet orade, no s posuticama i, naravno, nezaobilaznim maslinovim uljem. Njegova je mentorica odmah uocila da je u kuhinji vrlo brz, vješt i snalažljiv. "Vidi se da zna s loncima", rekla nam je Bosiljka.

- Odlucio sam od majstora pokupiti koju "caku" i, evo, posrecilo mi se, rekao je zadovoljno Mauricio kojemu je najveci gušt dobro pojest i popit.


Podijeli: Facebook Twiter