Masline zamijenile divovskog škampa

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon plasticnih škampa, kuhara cudnih lica i polugolih plasticnih animir-dama, oko kojih se lani podiglo podosta prašine, ispred kavane Forum u Puli pojavila su se tri stabla masline.

Iako smo pomislili da ce Puljani pozdraviti ovu promjenu, jedna nas je nezadovoljna gradanka nazvala u redakciju i izrazila svoje mišljenje.

- Ruralna biljka na urbanom trgu bode u oci. Vlasnik za njihovo postavljanje nema dozvole. Može sve jer je gradski vijecnik, sasula je u dahu Puljanka, no svoje ime ni struku po kojoj može suditi što ide na gradski trg, a što ne, nije htjela otkriti.

Na njeno pitanje kako cemo pisati o ovom važnom problemu, ponudili smo joj tek osobno mišljenje (potpisane novinarke) da su masline daleko ugodnije oku od plasticnih bezvezotina koje su lani "krasile" Forum.

Ne sporeci da bi najatraktivnijem gradskom trgu trebalo osmisliti cjelokupni izgled, ipak mislimo da bi rijec o tome kako bi on trebao izgledati trebalo prepustiti strucnjacima - urbanistima, arhitektima s imenom i prezimenom.

Slažu li se i drugi s anonimnom citateljicom, ne znamo, no kako je Forum izgledao lani, a kako izgleda danas, možete pogledati na slikama. Ili još bolje, uputiti se do Foruma i stvoriti vlastito mišljenje o tome.


Podijeli: Facebook Twiter