Maslinari u katalogu "Vrijedne ruke…"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Drugo, dopunjeno izdanje kataloga Hrvatske gospodarske komore–Županijske komore Pula "Vrijedne ruke…" prezentirano je u subotu u sklopu Dana mladog maslinovog ulja u Vodnjanu. Uz više od sto proizvodaca autohtonih proizvoda istarskog podneblja u njemu se nalazi i 57 novih, medu kojima su i cetiri ucenicke zadruge istarskih osnovnih i srednjih škola.

- Nulti primjerak kataloga promoviran je prije više od mjesec dana na Obrtnickom sajmu Istre u Puli, a od tada je narastao za 50 posto, što je pokazatelj bogatstva proizvoda. Želja nam je da i svi maslinari, koji još nisu, budu uvršteni u katalog i na internetsku stranicu Hrvatske gospodarske komore rekla je predsjednica HGK-ŽK-a Pula Jasna Jaklin Majetic i dodala da je uz katalog izdan i CD.

Kao dio prezentacije izloženo je i nekoliko proizvoda iz kataloga poput suvenira, ulja, vina, sira i umjetnickih proizvoda. Jaklin Majetic je izrazila nadu da ce ta mala izložba od iduce godine prerasti u sajam te pozvala male obrtnike, obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva i zadruge da prezentiraju svoje proizvode.

Prezentaciji se nakratko pridružio i predsjednicki kandidat Nadan Vidoševic, inace predsjednik HGK-a, koji je izjavio da se u svijetu velikih brojeva možemo natjecati samo time da budemo svoji.

Ponudu sajma svakog dana nadopunjava kuharski show Gastronomada i njihovih gostiju kojima su ove godine glavna tema jela od istarskog goveda. Tijekom tri dana trajanja manifestacije više od dvadeset restorana, konoba, vinskih barova i samostalnih kuhara ce za pripremu oko sedam tisuca porcija razlicitih jela potrošiti više od 150 litara ekstradjevicanskog maslinovog ulja.


Podijeli: Facebook Twiter