Maskirani razbojnici odnijeli samo 300 kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Dvojica maskiranih i naoružanih razbojnika u utorak oko 20.45 opljackali su ljekarnu «Radoš» u Funtani, izvijestila je u srijedu istarska policija. Razbojnici su iz ladice u pultu ljekarne odnijeli 300-tinjak kuna te se skuterom udaljili u nepoznatom smjeru. Buduci da je djelatnica ljekarne M. V. (42) iz Trviža policiji dala opis pljackaša, a nekolicina tamošnjih gradana vidjela su i vozilo kojim su se odvezli, dvije osobe za koje se sumnja da su pocinile pljacku sinoc su uhicene i nad njima se provodi kriminalisticka obrada.

Razbojnici su s kapuljacama na glavama ušli u ljekarnu pred kraj radnog vremena, a jedan od njih je iza pojasa imao crni pištolj. Prestravljenoj djelatnici, u koju nisu uperili pištolj, kazali su da ostane mirna i da ništa ne govori. Medutim, M. V. je od straha pobjegla na stražnja vrata ljekarne i otrcala do obližnjeg ugostiteljskog objekta pozivajuci u pomoc. Odmah je pozvana policija koja je, temeljem dobivenih informacija ubrzo pronašla dvije osobe koje se dovode u vezu s pljackom ljekarne.

Ljekarna pod punim nazivom "Zdravstvena ustanova Irene Radoš" u Funtani danas je uobicajeno radila i bila je otvorena za kupce. Za pultom smo zatekli djelatnika Dina Srdoca koji nije bio u smjeni kada su naoružani pljackaši upali u ljekarnu. No, izjavio nam je da se njegova kolegica M. V., koja je tada radila, prilicno dobro osjeca usprkos šoku koji je doživjela tijekom pljacke.

- Nisam radio kada se to dogodilo, no razbojnici nisu uzeli ništa od lijekova vec su "samo" pokupili dnevni utržak koji i nije bio velik, rekao nam je Srdoc.


Podijeli: Facebook Twiter