Maskiran kacigom opljačkao poštu u Svetvinčentu

Pljačka pošte u Svetvinčentu
Pljačka pošte u Svetvinčentu

Danas oko 11.30 sati nepoznati je muškarac, s kacigom na glavi, ušao u poštanski ured u Svetvinčentu i prijeteći pištoljem 51-godišnjoj djelatnici iz Svetvinčenta oteo zasad neutvrđeni novčani iznos.

Iskoristivši kišno vrijeme i doba dana kada je većina od oko 270 stanovnika Svetvinčenta negdje na svom radnom mjestu, razbojnik je nesmetano ušao u poštu u kojoj je bila sama djelatnica. Jednako je nesmetano i pobjegao jednim od više mogućih pravaca.

Ovo je od konca studenog već sedma pljačka koju je počinila osoba maskirana kacigom, a radi li se u svim slučajevima o jednom te istom počinitelju neće biti poznato dok god ne padne u ruke policije.

Policija je iz poštanskog ureda tijekom očevida izuzela sve tragove koji bi mogli pomoći otkrivanju i pronalasku počinitelja. U razgovoru s nekoliko mještana nismo uspjeli doznati ništa više o samoj pljački jer ih većina nije uopće znala zašto je policijsko vozilo parkirano ispred pošte i zašto je pristup pošti zapriječen trakama s napisom "stop policija".

Od studenog 2013. do danas dana policija je u Istri zabilježila ukupno 16 razbojstava i dva pokušaja pljački, a nađena su samo dvojica počinitelja. Od 16 razbojstava deset ih je počinjeno nad trgovkinjama u prodavaonicama u Vodnjanu, Valturi, Štinjanu, Galižani, Peroju, Kašteliru i Balama te u mjestu Cere, tri razbojstva su počinjena u poštama u Puli i Svetvinčentu, a jedno u Istarskoj kreditnoj banci u Umagu. (M. KOŠTA; snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.

 


Podijeli: Facebook Twiter