Maškarice u Puli tjerale zimu i prizivale proljeće

Maškarice zaposjele Pulu (M. ANGELINI)
Maškarice zaposjele Pulu (M. ANGELINI)

Stotine mališana prerušenih u likove iz mašte okupile su se danas na pulskoj tržnici na tradicionalnom dječjem karnevalu koji organizira Društvo Naša djeca. Sudjelovale su maškarane skupine djece predškolskog i školskog uzrasta.

Okupljanje je počelo oko 10 sati kada su malo pomalo počeli dolaziti maškarani mališani. Ubrzo su Narodni trg preplavili zvončari, bubamare, kolačići, dvorići, sličice i razni drugi likovi koji su plesom i pjesmom tjerali zimu i prizivali proljeće. Redale su se stoga poznate dječje pjesmice, a malena su grla zdušno pjevala pa čak i one pjesme na stranom jeziku. Prava je ludnica nastala kada se iz zvučnika začula poznata pjesma "Gangnam style" i kada su svi mališani redom počeli "jahati konja" i mrdati nožicama.

Nakon zabave na tržnici maškarana skupina krenula je u mimohod gradom koji su predvodile mažoretkinje. Okupili su se u Domu hrvatskih branitelja gdje je svaka skupina predstavila svoju masku, a potom su i preuzeli ključeve grada.

Uz ples i pjesmu benda Sunčane naočale, malene maškare su se zabavljale cijelo jutro, a za njih je ove godine organizirano i veliko iznenađenje - pravi konji koji su također ušetali na terasu Doma hrvatskih branitelja izazvavši oduševljenje.

Tri konja s ranča Barba Tone, s jahačima prerušenima u rimske vojnike, bili su prava atrakcija za sve posjetitelje i vrlo brzo su se sve maškarice okupile oko konja, želeći ih barem dotaknuti. Plemenitim životinjama nije odolio ni gradonačelnik Boris Miletić pa se popeo na konja i mahnuo okupljenima, zasluživši velik pljesak publike. Njegov su primjer slijedili i ostali, oni nešto hrabriji, kojima je trenutak na konjskim leđima zasigurno ostao u sjećanju i ostao kao najljepša uspomena s ovogodišnjeg dječjeg karnevala. (N. SOFTIĆ; snimio M. ANGELINI)

 


Podijeli: Facebook Twiter