Maškare zašarenile Umag i Poreč

Umag
Umag

Cijeli Umag je danas prijepodne prštao je u svim duginim bojama! Za to su se pobrinuli mališani, njih više od 500, koji su, odjeveni u šarene kostime, pohrili iz vrtića Duga i Girotondo u grad.

Vesela povorka, predvođena umaškim mažoretkinjama i meštrom karnevala Giuliom Codiglijom, krenula je kroz Trgovačku ulicu, gdje ju je dočekala razdragana publika u kojoj su bili roditelji, nonići, nonice i drugi znatiželjnici.

Ni hladnoća nije zaustavila čak 25 različitih skupina: bilo je tu klaunova, meduza, lokomotiva, božićnih ukrašenih borića, bubica u paukovoj mreži, lego kockica, istarskih hiža – legaliziranih i onih za rušenje – zatim ljutih papričica, zmajeva, zečića, batmana i mačaka, ronioca, duhova, važa od piture, vila i čarobnjaka, zvjezdica, slova abecede, kišobrana, botuna… Bila je čak skupina prinčeva, sultanija i konja pristigla iz serije Sulejman Veličanstveni! I ovaj su put najmlađi Umažani pokazali da mašta nema granica.

Nakon šetnje po centru i rivi došli su na Novu obalu gdje ih je dočekala glazba Birikini banda. Svaka se skupina predstavila publici, a zatim su uz igre i zaplesali – niskim temperaturama usprkos! (Napisala i snimila Tanja KOCIJANČIĆ)

Porečki dječji karneval           

Vedrinu i smijeh donijeli su jutros maškarani članovi društva DND Poreč, voditelji iz grupe USB i vrtićka grupa Cipelići na hladni gradski trg. Mali veliki karneval koji DND-ovci organiziraju šesnaestu godinu zaredom, uz potporu Grada Poreča, uspješno se odupirao zimi: za zagrijavanje su poslužili topli čaj i plesanje te adrenalin koji je pratio Maškaranu roladu, slalomsko natjecanje na svemu što se rola.

Karneval je, makar i nakratko, privukao brojne roditelje s djecom koja su često u omiljene likove bila obučena od glave do pete, no gledajući samo roditelje, moglo se zaključiti da im je jako hladno, ali ne i da su došli na maskenbal.

DND-ovci nastavljaju s karnevalskim slavljem u popodnevnim satima u Remontu uz plesnu animaciju dok će u utorak uz njihovu potporu od 10 do 12 sati trgom prodefilirati vrtićke i školske grupe. (Napisala i snimila M. DAMJAN)

 


Podijeli: Facebook Twiter