Maškare na pulskim ulicama


Puljanima su se danas na Portarati predstavili članovi karnevalske grupe Veli Vrh-Valmade i to, kako doznajemo, grupnom maskom pod imenom "Aura". Iako su ih brojni Puljani došli pogledati i slikati mobitelima, malobrojni su se pridružili maškaranom ludilu s vlastitim maskama.

Dodajmo da se povorka, nakon promenade gradom, uputila na Veli Vrh gdje se okrijepila fažolom, a potom obišla i ovo pulsko naselje. U nedjelju će se predstaviti i na riječkom karnevalu.

Karnevalu su se danas pridružili i članovi konjičkog kluba Pula Paradiž koji su na konjima, maskirani u Indijance, projahali gradom. Kako doznajemo od predsjednice kluba Danijele Đorđević, članovi se već tradicionalno, svake godine u vrijeme karnevala maskiraju u neku grupnu masku te predstave Puljanima, kako bi na ovaj način popularizirali konjičke sportove i ljubav prema ovim životinjama.

Pust, kojega se tradicionalno pali na Velom Vrhu, pred lice pravde bit će istjeran 12. veljače, na već tradicionalnom mjestu, kod restorana Gardelin, s početkom u 20 sati. Nakon paljenja pusta, maškare će okupljene počastiti fritajom. (B. PETROVIĆ, snimila M. ANGELINI)


Podijeli: Facebook Twiter