Maškare na portirnici gradske palače otvaraju vinariju

Maškare preuzele vlast u gradu Puli (M. MIJOŠEK)
Maškare preuzele vlast u gradu Puli (M. MIJOŠEK)

Došlo je do promjene vlasti. Aktualni gradonačelnik Boris Miletić dao je ostavku na dosadašnju funkciju te prešao u opoziciju, a vlast su u petak preuzele pulske maškare - Udruga za očuvanje domaće besede i maškara Puljštine 2013. i Karnevalska grupa Veli Vrh-Valmade, u koaliciji s pulskom Turističkom zajednicom. Sve se to događalo u petak prijepodne na Forumu, uz izravan prijenos Fritaje TV i javljanje reportera Jaje Mudića.

Mlade na vinske ceste

Odmah po preuzimanju vlasti "meštar Bepo" pročitao je zahtjeve maškara rekavši dosadašnjem gradonačelniku kako je "puno delao, lijepo se pošiškao, a sastajao se uglavnom po kafićima i kvalitetnim restoranima".

- Niste načinili bazen, ali se dobro držite na vodi, načinili se najveći kružni tok u Puli, samo moramo paziti da nam se od njega ne zavrti u glavi…" rekao je između ostalog predstavnik maškara te nadodao kako bi oni htjeli da je uspio i mlade, od 15 do 17 godina, voditi na ekskurzije "po vinskim cestama da se nešto i navade", te umirovljenicima s penzijom iznad pet tisuća kuna dodati još barem dvije kako Novu godinu ne bi trebali čekati na otvorenome, da se ne nahlade.

Odmah po preuzimanju vlasti održana je i prva maškarana sjednica Gradskog vijeća, kojeg je predvodio predsjednik vijeća Zgorena Šparuga, gdje je jednoglasno odlučeno da se gradonačelnika, sada u oporbi, pošalje na ferije te mu se pokloni avionska karta za panoramski let nad Pulom, kako bi ju mogao dobro pogledati i iz zraka. Između ostalih, usvojen je i prijedlog da se hitno sagradi gradski bazen, a iako je prvotna ideja bila da se on sagradi na Forumu, radi neslaganja jednog vijećnika odlučeno je da se on gradi na Portarati.

In vino veritas

Na glasanje su stavljene i točke, koje su i usvojene, da se u gradskoj palači otvori wellnes centar i djelatnicima uvede novo radno vrijeme - jedan sat rada na šest sati odmora te da se na porti palače otvori vinarija jer, kako je rečeno, izreka "In vino veritas" garantira da će na ovaj način svi u gradskoj palači govoriti istinu.

Na kraju recimo da je u petak na Velom Vrhu podignut i Pust, a kako će se maškarana povorka gradom, za koju je dosad prijavljeno 300 maškara, održati 30. siječnja. Drugi Pulski karneval kreće s Karoline, preko Arene, pa sve do Portarate. Pust će se spaliti 9. veljače, uz prigodni program i fritaju. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter