Maškare i Kvalitetni Disko Bend Šuma

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kad se spoje dva vec kultna dogadaja u režiji Monte Paradisa, rezultat može biti samo jedan. U subotu je u klubu u podzemlju Rojca zvuk napokon dobio i odgovarajuci sliku. Godišnji nastup Kvalitetnog Disko Benda Šuma poklopio se s tradicionalnim Paradisovim maškarama. Brojni posjetitelji hodocastili su u podzemlje i unutarnje dvorište Rojca.

Dosad nikad službeno okrunjivan, ali apsolutni kralj lokalnog disco trasha, složit ce se obožavatelji, troclani KDBŠ na binu se penje s krunama na glavama.

- Pouceni greškama s prošlih koncerata odlucili smo to ispraviti na nacin da doživimo uzvišenja izvodeci naše psalame. Stoga su tri krune iskljucivo religijskog znacenja, ali i erotskog. Dakle, religijsko-erotskog. Okrunjeni smo na sasvim legitiman nacin, posjedujemo certifikate, ukoliko postoji nevjerica kod pucanstva, pojasnili su clanovi benda.

Ako i nisu doživjeli uzvišenje, što je sasvim nevjerojatno, doživjeli su umnoženje, jer koncert su izveli dvaput, zapravo triput ako se racuna probni, predvecer, pred petero poznanika. Uprizorenje citavog njihovog opusa. Jer kad Šuma zove, "da izglancamo opanke" i na "tanac iz sve loze", klub se puni mušketirima i cobanima, trešnjama i cilimima.

Na plesnom podiju, za višesatnog koncerta - disco na matrici, vokali uživo - fudbaleri i jarani, slomljene barbike, ostavljene i naoružane mladenke pjevaju uglas. I sam se klub preruši, pa je tako osvanula i obavijest da svoja vrata više nikad nece otvoriti tamo gdje se glasno razmnožavaju: "prekomjerni cjevari, pomuceni baletani, nabildani vulkanizeri, kiseli štrajkaši, kreativni debilaneri, podmetnuti pekari…

"Vecer bizarnosti u kojoj nalijecete na golog momka u tigrastim gacama i bundi, Alexa iz Paklene narance, Djeda Mraza i transvestite koji uz pjesme KDBŠ-a doživljavaju ljubavni overdose približava se jutru uz set-listu na kojoj su i njemacki disco trash hitovi, kao i retro Hi-NRG hit "Boogie Woogie Dancing Shoes".

Hard core imidž i nježni plesni koraci, baš kao u potonjoj pjesmi, subotom doživljavaju magicne trenutke, bliski susret s KDBŠ-ovom snagom koja kontrolira njihova stopala…

- U fazi smo novog albuma, a ta faza je pri kraju, tako da niti mi nismo sigurni kad ce novi album, ali smo svjesni da hoce, izjavili su clanovi benda.


Podijeli: Facebook Twiter