Maškarani ples najmlađih u pulskom DHB-u

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Zujavoj košnici nalikovala je danas glavna dvorana pulskog Doma hrvatskih branitelja koju su zaposjeli maškarani mališani. Možda najbolje atmosferu mogu opisati riječi teksta pjesme Josipe Lisac koja se našla na glazbenom repertoaru: "Noćas sam luda, ne znam što hoću..." jer su princeze, leopardi, Pipi Duga Čarapa, gusari, proljeće, Spidermani… maksimalno iskoristili veliku dvoranu i dali si oduška plešući, skačući i trčeći prostorijama. U plesu im se pridružio i poneki maskirani roditelj.

Ulaz na maškarani ples bio je besplatan, a za glazbu zadužen bend Sunčane naočale. Bio je to 15. po redu maškarani ples koji organizira pulsko Društvo Naša djeca, a prethodio mu je karneval u Areni održan u četvrtak. Od tajnice DND-a Ileane Zahtile doznajemo da je na karnevalu sudjelovao dosad rekordan broj skupina, odnosno njih 45 s više od 1.100 djece vrtićke dobi i školaraca nižih razreda iz Pule, Banjola, Štinjana i Loborike. Sudjelovalo je osam skupina pulskih gradskih vrtića dok su ostatak bile skupine iz privatnih, a od škola su se pridružile Monte Zaro, Stoja, Šijana i Centar.

Za tu manifestaciju djeca i roditelji pripremali su se na radionicama izrade kostima koje su organizirali učitelji i odgajatelji.

Plesalo se i skakalo puna dva sata uz dinamične ritmove čime je u Puli i službeno zaključen ovogodišnji dječji maskenbal. (T. GRBIĆ; snimio D. MEMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter