Bundeva obiluje vitaminima C, E i A, te enzimima koji pomažu da koža ostane njegovana i cista. Kao dodatak svemu tome, ovo narancasto jesensko povrce ima i hidratizirajuca svojstva – pravu formulu za njegu kože.
Enzimima cete napraviti piling i ukloniti mrtve stanice kože, a samim time otkriti mekanu i glatku kožu koja ce biti nahranjena. Zacini ce pomoci probuditi cirkulaciju i prokrviti vašu kožu, a med ce se pobrinuti za moguce upale i dodatno vas hidratizirati.
Osim što nas mirisom podsjeca na nadolazece božicne blagdane, cimet poboljšava kognitivne funkcije mozga, pamcenje i krvotok. Dobar je za srce, ali i za um!
Sastojci: mala bundeva, šalica jogurta (340 grama), sok jednog limuna, jušna žlica meda, pola jušne žlice svježe naribanog dumbira, pola cajne žlice cimeta.
Priprema: Bundevu narežite i izdubite, a meso stavite u zdjelu s malo vode i zagrijte na štednjaku dok se ne pretvori u smjesu koja slici pire krumpiru. Bundevu maknite s vatre, lagano ohladite i izgnijecite prikladnim kuhinjskim pomagalom, te dodajte jogurt, limunov sok, med, ciemt i dumbir.
Nanesite dobivenu mlaku smjesu na suho i ocišceno lice i tijelo, a ako želite, možete i kosu nahraniti ovim bogatim pakungom. Ostavite na sebi deset minuta i isperite toplom vodom.
Obrišite se tapkajuci tijelo mekanim rucnikom i za kraj nanesite hidratantni losion.