"Maserka" starici uzela novac i nakit

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Policija traga za nepoznatom ženskom osobom koja je 85-godišnjakinji iz Poreca na prevaru ukrala novcanik s dokumentima, zlatan nakit i 1.500 kuna.

Prema policijskom izvješcu, 85-godišnjakinja je u stan u Pionirskoj ulici pustila ženu koja joj je ponudila na prodaju masažer te besplatnu masažu. Prevarantica je staricu prvo izmasirala, pa joj rekla da mora odležati petnaestak minuta. Potom je otišla oprati ruke te joj ukrala novcanik i nakit i pobjegla. Starica je naknadno primijetila da je prevarena i pozvala je policiju.

Prema opisu, "maserka" je srednje ili jace tjelesne grade, kratke plave kose, visoka 160-170 centimetara, stara od 35 do 40 godina. Policija moli gradane za pomoc, a svoja saznanja mogu dojaviti na telefon 192 ili u obližnju policijsku postaju.

Buduci da ovo nije prvi slucaj prevare, policija upozorava, pogotovo starije osobe, na oprez. Prevaranti se predstavljaju kao policajci, medicinski i pravni strucnjaci, akviziteri, inspektori, dostavljaci pošiljki, inkasatori, porezni inspektori, trgovci, pripadnici vjerskih zajednica... Ponekad glume i da imaju neki tjelesni nedostatak, što dakako nije istina. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter