Mascarellijevi radovi u pulskoj knjižnici


Izložba radova iz bogatog opusa Bruna Mascarellija naziva "Život između Pariza i Rovinja - izbor slikarskih radova" otvorena je u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici. Autora i njegov bogat životopis predstavila je ravnateljica knjižnice Nela Načinović koja je napomenula da je Mascarellijev život podijeljen između Pariza i Rovinja gdje je okupio bogat krug prijatelja i umjetnika. Sam Mascarelli osvrnuo se na Istru i sve ono što ona za njega znači.

- Kao što je Chagall u Pariz donio malo selo iz kojeg je došao tako sam ja sa sobom uvijek nosio Istru i njene pejzaže. Dugo sam boravio i lutao po Parizu, a tamo svaki pojedinac ima oko sebe krug ljudi s kojima se susreće i druži. To vam u velegradu nije lako i ne nalazimo se jako često pa je svaki naš susret jedan dirljiv trenutak, kazao je Mascarelli.

On je govorio i o svojoj ljubavi prema Puli, ali i prema starinama i umjetničkim dosezima prošlosti.

- Moramo zapamtiti da povijest nije završena priča tako da i mi imamo pravo stvarati nešto što će jednog dana biti starina koju će drugi znati cijeniti, zaključio je Mascareli.

Mascarellijeva izložba u pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici organizirana je u sklopu Mjeseca frankofonije. (Napisao i snimio B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter