Masažom protiv celulita

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Postoje brojni prirodni nacini kojima se možemo riješiti celulita. Jedna od prirodnih metoda je anticelulitna masaža, koja može itekako utjecati na smanjenje celulita.

Anticelulitna masaža je slicna terapeutskoj masaži. Njen je cilj uklanjanje celulita, a ne opuštanje. Kao i kod drugih masaža koristi se pritisak na kožu, a podrucje zahvaceno celulitom se cvršce stišce. Anticelulitna masaža je intenzivnija od terapeutske, cak može ostaviti modrice jer bez jaceg pritiska nece djelovati na celulit.

Anticelulitne masaže djeluju na ono što se dogada ispod kože. Ovakvom se masažom drasticno pojacava protok krvi, cirkulacija i limfna drenaža. Uz ovo troje celulit teže ostaje na odredenom dijelu tijela, a rezultat je uklanjanje celulita s masiranog podrucja.

Celulit nece nestati odmah nakon prvog tretmana. Zapravo, trebat ce barem 10 tretmana prije nego što uocite razliku. Ovo je zato što je potrebna redovita aktivnost na tom podrucju, kako bi se celulit usitnio i nestao s odredenog dijela tijela.

Anticelulitnu masažu možete i sami napraviti. Za masažu se preporuca korištenje ulja ili kreme protiv celulita. Ulje protiv celulita možete napraviti tako da pomiješate 30 ml baznog ulja sa 3 kapi etericnog ulja cempresa, 3 kapi etericnog ulja limuna i 3 kapi etericnog ulja borovice.

Na dio zahvacen celulitom nanesite ulje ili losion, od kojeg ce vam ruke glatko kliziti po koži. Pocnite masažu od najniže tocke, gore prema srcu. Kožu umjereno stiskajte i radite sljedece pokrete:
 - Duge pokrete, koristeci zglobove, prste ili dlan.
 - Radite kružne pokrete rukama.
 - Masirajte tijelo tako da primite kožu palcem i kažiprstom i masirajte kružnim pokretima kao da se radi o tijestu.
 - Ponovno štipnite kožu izmedu palca i kažiprsta i lagano je odvucite od tijela.
 - Štipnite kožu nježno i povucite ju u svim smjerovima.
 - Uvijek masažu završite opuštenim širokim pokretima.
 - Masirajte se svaki dan barem 5 minuta po problematicnim dijelovima i, uz malo strpljivosti, rezultati nece izostati.


Podijeli: Facebook Twiter