Marvelov Thor najgledaniji u SAD-u i Kanadi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marvelov superjunak Thor potukao je protekli vikend sve konkurente u kinima - film "Thor: svijet tame" došao je na vrh kanadskih i američkih ljestvica gledanosti i zaradio je 86,1 milijun od prodaje karata.

Taj 3D film s Chrisom Hemsworthom u glavnoj ulozi na prvome je mjestu zamijenio prošlotjednog rekordera, komediju "Jackass: Zločesti djedica" koja je od petka do nedjelje zaradila 11,3 milijuna dolara, objavio je Hollywood.com.

Treći je "Free Birds", 3D film u kojem puranima vremeplovcima glasove posuđuju Owen Wilson i Woody Harrelson. Dva se purana udruže i krenu na put kroz vrijeme ne bi li spriječili serviranje purice za večeru na Dan zahvalnosti. Taj je film zaradio 11,2 milijuna dolara.

Drugi dio serije filmova o Thoru, "Thor: svijet tame" zaradio je malo manje nego što su se autori nadali. Nije došao do predviđenih 92 milijuna dolara u sjevernoameričkim kinima. No ipak je nastavak bolje prošao od prvoga dijela koji je u svibnju 2011. debitirao zaradom od 65,7 milijuna dolara.

"To je sjajan početak", rekao je Dave Hollis, potpredsjednik distribucije studija Walta Disneya. Dodao je kako je za Disney "sve više od 80 milijuna dolara dobar rezultat". (Hina/Reuters)

 


Podijeli: Facebook Twiter