Martinje na pulskoj tržnici

Na tržnici će se osim vina nuditi razni proizvodi (Arhiva/N. L.)
Na tržnici će se osim vina nuditi razni proizvodi (Arhiva/N. L.)

U povodu obilježavanja Martinja, u subotu 10. studenog od 9 do 12 sati na gradskoj tržnici održat će se manifestacija pod nazivom "Martinje u Puli". Organizator je tvrtka Tržnica Pula uz podršku Grada.

Vinarima, koji će nuditi na degustiranje mlado vino, pridružit će se i brojni izlagači s autohtonim istarskim proizvodima. Uz bakalar, sir i med, bit će proizvoda od maslinova drveta, maslina (ulja, namazi) te brojnih drugih delicija. Nudit će se i proizvodi od lavande, ljekovita hladno prešana ulja, ručno rađeni prirodni sapuni. Vina će predstaviti Kalavojna, OPG Benazić Neven i gosti Petrovečki vinogradarstvo iz zabočkog vinogorja.

Članovi Udruge gljivara Sunčanica pobrinut će se da uz čašicu kvalitetnog vina posjetitelji degustiraju jela od gljiva (gljivarski lonac, namazi od gljiva, hladna predjela). Za glazbeni dio manifestacije pobrinut će se grupa Boom.

Posebni gosti subotnjeg jutra na pulskoj tržnici bit će predstavnici iz Vodnjana koji će ovom prigodom najaviti 8. dane mladog maslinovog ulja koji će se održati od 16. do 18. studenog u Vodnjanu.

Izlagači će biti Vesna sirevi iz Loborike, Kumparička iz Cokuni koja će nuditi proizvode od kozjeg mlijeka, OPG Pčelarstvo Bodiš iz Pule nudit će med i ostale pčelinje proizvode, OPG Fiore nudit će maslinova ulja i proizvode od maslina, Possession d.o.o. ljekovita hladno prešana ulja, OPG Brig rukotvorine od maslinovog drva (suveniri, kuhače, zdjele,…), OPG Predan ručno rađene prirodne sapune na bazi maslinovog ulja, Dr. Omega hladno prešana ljekovita ulja, OPG Stipančić i Lavanda Bel nudit će lavandu i proizvode od lavande, Alden bakalar, a Mist art nakit i predmete od maslinovog drva. Gosti će biti udruga Kumino selo koja će ponuditi osnovne proizvode od voća: pekmez, ekstra džem i voćne namaze. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter