Martinja na rovinjskoj tržnici

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Da bi razbili monotoniju koja nastupa nakon turisticke sezone, na rovinjskoj tržnici u srijedu su organizirali obilježavanje Martinje. Simbolicno, feštu mladoga vina nagradivani vinar Igor Žužic Grota, koji na tržnici ima tocionu, organizirao je 11. 11. u 11 sati.

U besplatnom kušanju mlade malvazije pridružili su mu se mnogi Rovinjci. Svojim proizvodima prikljucili su se i drugi koji prodaju na tržnici: pršutar Branko Jelenic, proizvodaci kolaca pazinske Antice, žminjska mljekara Lactus i vocar Božo Ivaštanin.

Žužicu se prikljucio i doajen rovinjskog ugostiteljstva Corado Pellizzer. On je na tržnici besplatno dijelio svoju palentu s brodetom od grancipovera, a na roštilju je pekao i jegulje, koje je za ovu prigodu nabavio iz Metkovica. Za ugodaj se pobrinuo i Eligio Bosazzi, koji je svirao i pjevao za okupljene ljubitelje ica i pica.

- Želimo oživjeti grad, koji je nakon turisticke sezone prazan, narocito u popodnevnim satima, kada se svi zavuku u svoje kuce. Pomalo zavidim Zagorcima, koji organiziraju velike fešte oko Martinja. Buduci da sada imamo i svoje vinare, iduce cemo ih godine sve pozvati na feštu, a organizirat cemo i krštenje mladoga vina, rekao nam je neumorni Pellizzer.


Podijeli: Facebook Twiter