Martincic novi-stari predsjednik

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U gradskoj palaci konstituiran je novi saziv Gradskog vijeca Pule, na cijem ce celu i u daljnje cetiri godine biti novi-stari predsjednik Denis Martincic iz redova vladajuce koalicije IDS-SDP. Martincic je za predsjednika u narednom cetverogodišnjem mandatu izabran sa 16 glasova povjerenja, osam suzdržanih i dva glasa protiv, vijecnica Nezavisne liste Loredane Štok, Loredane Štok i Mirjane Ružnjak.
Prvu sjednicu novog Vijeca sazvao je v.d. predstojnika Ureda državne uprave za Istarsku županiju Mladen Tomljanovic, koji je cestitao vijecnicima na izboru zaželjevši im plodonosan rad. Od 26 vijecnika, u palaci je jedino nedostajao Plinio Cuccurin, koji je opravdao svoj izostanak, a u kasnijoj fazi sjednice njegovo je mjesto zauzela Dunja Racic, takoder s Nezavisne liste Plinija Cuccurina. Promjena se dogodila i kod koalicije IDS-SDP, ciji je nositelj Boris Miletic, koji je izabran za gradonacelnika, a na njegovo je mjesto došao Ardemio Zimolo.
Gledajuci novi saziv, primjetno je da je od 26 vijecnika novog saziva tek njih 11 sjedilo u vijecnickim klupama i u prijašnjem mandatu, dok je cak 14 novih vijecnika.
Klupe iz vladajuce koalicije nisu mijenjali IDS-ovci: Marko Martincic, Ardemio Zimolo, Jadranka Cernjul, Viktor Lazaric; i SDP-ovci Denis Martincic, Marjan Mužinic i Marica Vrbanac te SDA-ovac Kemal Velagic, kao niti opozicijske vijecnice, nezavisne Loredana Štok i Mirjana Ružnjak, odnosno HSU-ovka Neta Žikovic. Nova lica u Gradskoj vijecnici su IDS-ovci Elena Gattoni-Stepanov, Sergio Stupar, Valter Boljuncic i Ivan Udovic te SDP-ovci Ornela Grujic-Cukon i Peda Grbin, odnosno, predstavnica srpske nacionalne manjine s liste koalicije IDS-SDP, Branka Daic-Bursac. Treba napomenuti da su Stupar, Boljuncic i Grbin u vijecnicke klupe ušli iz onih Poglavarstva, koje se ukinulo. Od opozicijskih vijecnika novo je svih pet clanova Nezavisne liste Plinija Cuccurina: Bruno Nefat, Irenko Srdoc, Zdenka Vratovic, Mauricio Licul i Dunja Racic te HDZ-ovci Lovorka Tomicic i Janko Žužic, a HSU-ovac i saborski zastupnik Silvano Hrelja u gradsku je vijecnicu ušao iz klupe Županijske skupštine.


Podijeli: Facebook Twiter