Martinčević i Koračević: Osnivamo novu stranku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Saborska zastupnica i zamjenica varaždinskog gradonačelnika Natalija Martinčević i bivši čelnik HEP-a Zlatko Koračević svoja su isključenja iz HNS-a danas ocijenili nastavkom političkog progona kojeg je protiv njih još jesenas započela predsjednica stranke Vesna Pusić, te su najavili osnivanje nove stranke po izlasku iz zatvora bivšeg čelnika HNS-a Radimira Čačića.

Tvrdnje da je riječ o političkom progonu Martinčević je na konferenciji za novinare argumentirala navodeći nekoliko medijskih istupa Vesne Pusić u javnosti u to vrijeme, kako za Čačića više nema mjesta u vodstvu stranke te kako on pripada prošlosti stranke.

Čelnicu HNS-a optužila je da joj je cilj isključiti iz stranke Čačića i sve one koji drugačije misle, ponovivši kako je vodstvo HNS-a napustilo načela demokratičnosti i uvažavanja tuđeg mišljenja. I dalje joj je neprihvatljivo što je Čačić isključen iz stranke bez da se o tome prethodno raspravljalo u njegovoj matičnoj, varaždinskoj organizaciji.

Martinčević je napomenula kako je Čačić kao nositelj liste u III. izbornoj jedinici za stranku osvojio mandata, a na lokalnim izborima i dva župana te 46 posto više gradonačelnika i načelnika. To potvrđuje, dodala je, fs je na čelu regionalnog saveza HNS-a sjeverozapadne Hrvatske u to vrijeme bio upravo Čačić.

Koračević je naglasio kako Vesna Pusić i svi ostali HNS-ovi ministri svoja mjesta u Vladi mogu zahvaliti upravo Čačiću i rezultatima koje je HNS sa koalicijskim partnerima napravio na sjeveru Hrvatske. I za njega je neprihvatljivo isključenje Čačića bez mogućnosti da se žali na tu odluku te je ponovio da se ne želi odreći svog prijateljstva s njime kao i prava da izražava svoje mišljenje.

HNS je optužio za napuštanje temeljnih vrijednosti, a vodstvo stranke prozvao je i zbog njegova razrješenja s mjesta čelnog čovjeka HEP-a unatoč, kako je rekao, pozitivnim poslovnim rezultatima, istaknuvši da su se i neki članovi stranke "petljali" u postupke javne nabave u HEP-u, što on, tvrdi, nije želio dopustiti. Najavio je kako će se odazvati na eventualni poziv nadležnih tijela i reći sve o tome.

I Martinčević i Koračević mišljenja su da njihova i isključenje Čačića ne odražavaju stav većine članova stranke, simpatizera i birača. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter