Martinčević i Koračević "okrenuli leđa HNS-u"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Varaždinska županijska organizacija Hrvatske narodne stranke zatražit će od predsjedništva HNS-a da raspravlja o statusu Natalije Martinčević i Zlatka Koračevića, rekao je na susretu s novinarima u Varaždinu danas predsjednik županijskog HNS-a i varaždinski župan Predrag Štromar.

Štromar je rekao da su pokušavali, ali nisu uspjeli razgovarati sa saborskom zastupnicom Natalijom Martinčević, koja je jučer održala samostalnu konferenciju za novinare o svom saborsku djelovanju, te sa Zlatkom Koračevićem. "Oni su očito zaključili da ne žele biti članovi HNS-a", dodao je Štromar.

Martinčević i Koračević su javno iskazali protivljenje isključenju Radimira Čačića iz HNS-a. Regionalni v.d. predsjednik HNS-a sjeverozapadne Hrvatske, potpredsjednik Hrvatskog sabora i gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić naglasio je da su Koračević i Martinčević okrenuli leđa HNS-u.

"Koračević i Martinčević, koja je jučer kao saborska zastupnica istupila samostalno, a poznato je da se aktivnosti članova Kluba zastupnika koordiniraju sa središnjicom stranke, okrenuli su leđa HNS-u. Izabrani smo pod zastavom stranke i imamo odgovornost prema njoj", rekao je Batinić. Dodao je da će se u sljedećih mjesec i pol obići sve organizacije na terenu i podsjetiti članstvo na program stranke.

Što se tiče Darka Hrenića, gradonačelnika Novog Marofa i još jednog člana HNS-a koji podržava Čačića, predsjednik HNS-a Varaždinske županije Štromar naglasio je da je s njim razgovarano i da cijene što on i dalje želi biti član stranke koji želi pomoći njenoj stabilizaciji i jačanju. "Još jednom ponavljam da nam je žao što je s Čačićem tako završilo, ali on je stvorio puno nereda u stranci. Ponavljam i da u HNS-u nema raskola, a svaki član je član stranke doborovoljno i može iz nje izaći. Za sada nemamo takve najave", završio je Štromar. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter