Martina Ukić osvojila "Golden bra" za ambalažu

"Sjeme" - nagrađena ambalaža
"Sjeme" - nagrađena ambalaža

Rovinjka Martina Ukić, studentica treće godine vizualnih komunikacija i grafičkog dizajna na Umjetničkoj akademiji u Splitu, na ovogodišnjem je 15. međunarodnom festivalu kreativne komunikacije Magdalena, održanom prošlog vikenda u Mariboru, za svoj rad pod nazivom "Sjeme" osvojila "Golden bra - Zlatni grudnjak" u kategoriji oblikovanja ambalaže.

Uz to, između 142 pristigla rada koja su konkurirala za Zlatne i Srebrne grudnjake, peteročlani međunarodni žiri dodijelio je Martini i glavnu nagradu festivala - Zlatnu Magdalenu.

Sveukupno je dodijeljeno deset Zlatnih i dvanaest Srebrnih grudnjaka, dok je Zlatna Magdalena, prema riječima  predsjednika žirija Roberta Ilovara, Marini Ukić dodijeljena jer je na simpatičan, ali istovremeno i elegantan način dizajnirala funkcionalno rješenje za moderan proizvod.

- "Sjeme" je čisto, jednostavno i svježe rješenje. Nije humoristično, ali i pored toga na duhovit način svojim sadržajem interpretira vizualni nagovor. Ne trudi se pojašnjavati svoju funkcionalnost, sam po sebi jasno komunicira. Ne vrišti o povezanosti s prirodom, ali je suptilno interpretira. Ne govori o ekologiji, ali je ekološko. Ničeg nije previše i ničeg premalo, ali ipak govori sve, rekao je Ilovar.

Martina Ukić veli da nagrade nije očekivala.

- Prvi put sam sudjelovala na međunarodnom natječaju i uistinu nisam očekivala da ću osvojiti nagradu. Tim više, sretna sam jer sam uz "Golden bra - Zlatni grudnjak", osvojila i glavnu festivalsku nagradu - Zlatnu Magdalenu, što, dakako, godi i laska, ali i potvrđuje da sam dobro izabrala svoj profesionalni put na kojem, vjerujem da ću imati još puno prigoda dati najbolje od sebe, rekla nam je Martina Ukić. (N. ORLOVIĆ RADIĆ) 


Podijeli: Facebook Twiter