Martin Špaček i Kristijan Benić su kuhari finalisti


Pazinski kulinarski par Martin Špaček (37) i Kristijan Benić (31) koji već više od tri mjeseca zabavlja svekoliko gledateljstvo u RTL-ovom kulinarskom televizijskom showu "Tri, dva, jedan - kuhaj!" plasirao se u samu završnicu odnosno finalni tjedan.

Preostale su samo četiri emisije do trenutka kada će proglasiti pobjednika četvrte sezone ovog natjecateljsko-kulinarskog showa koji će osvojiti sto tisuća kuna, međutim, i sam plasman u finale veliki je uspjeh za naše strastvene kuhare.

Borbeni tjedan

- Posljednji predfinalni tjedan je bio borben. Martin i ja smo znali da će ključna emisija biti ona u kojoj se dijeli 20 bodova, a nju smo dva puta gubili i zato smo bili pomalo indisponirani. Znali smo da treći put moramo dobiti kako bi si osigurali ulazak u finalni tjedan. Protivnici su bili Natali i Hrvoje, bilo je tijesno, nijanse su odlučivale, ali uspjeli smo konačno, kaže nam Kristijan Benić. U finalnom tjednu ostala su četiri para: Zdravko i Moira iz Varaždina, Sanja iz Zadra i Morena s Cresa, Natali i Hrvoje iz Jastrebarskog, te pazinski duet. Umjesto jednog para, kakvo je pravilo bilo u dosadašnjim emisijama, u posljednjoj prikazanoj emisiji show su napustila dva para, Arsen i Željan iz Splita, te Ozana i Katarina iz Zagreba.

Na pitanje je li ih posebno iznenadilo ispadanje nekog para?, Kristijan Benić kaže: "Natjecanje je takvo da jedna sitnica može puno toga odlučiti. To se dogodilo Arsenu i Željanu. Ja sam njih vidio u top četiri para, s nama. Osim što su dobri kuhari, oni su bili i dobre duše ovog natjecanja! Ozana i Katarina su pak cure koje su strašno napredovale od početka do ovoga kraja. A za njih dvije mi je žao, jer su posebne i do kraja su ostale svoje."

Ostali su jaki

"Ne znamo ni sami što nas očekuje u finalnom tjednu, nismo znali niti da će zadnju emisiju pred finalni tjedan ispasti dva para. Samo nebo zna što nas sve čeka, stres zasigurno (hahaha)", kaže Benić te ističe da su svi parovi koji su ostali su jaki.

- Svaki par krase neke vrline. Sigurno da su nam sva tri para prijetnja, ali isto tako smo i mi njima. Osobno se najviše bojim Zdravka i Moire, te Hrvoja i Natali. Ne znam zašto, ali vjerujem da protiv Sanje i Morene imamo malu prednost, mada se može dogoditi da mi podbacimo pa nam nitko ne bude konkurencija", kaže veselo Benić, te dodaje "jednu stvar znam - borit ćemo se do posljednje sekunde". (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter