Martin Dolenc ukrotio europske i svjetske valove

Martin Dolenc trenutno je u Australiji
Martin Dolenc trenutno je u Australiji

Mladi kitesurfer, 15-godišnji Martin Dolenc, član pomerskog daskaškog kluba Karkadur, postigao je najveći uspjeh dosad. Osvojio je Europsko prvenstvo u Bozcaadi u Turskoj i Svjetsko juniorsko prvenstvo koje se održavalo u talijanskoj Gizzeriji, te je stoga favorit za sljedeća dva europska i svjetska prvenstva.

Najviše se pak raduje, kako kaže, Olimpijskim igrama mladih 2018. godine u Buenos Airesu. Martin će tamo nastupiti s punih 18 godina, u konkurenciji s natjecateljima u dobi od 16 do 18 godina. Martin je ostvario vrlo velik napredak u seniorskoj konkurenciji gdje je završio kao deveti na Svjetskom prvenstvu među 70 seniora te kao sedmi na Europskom prvenstvu. Cilj mu je, kako je rekao, ostati među prvih deset te se uspjeti izboriti za nastup na Olimpijskim igrama u Japanu, u Tokiju 2020. godine.

Martin također nastupa i u ISAF svjetskom kupu, a u finalu Svjetskog kupa u Abu Dhabiju, na koji dolazi samo 20 najboljih, u listopadu ove godine zauzeo je odlično peto mjesto.

Svjetski seniorski ranking čine Svjetski kup te Svjetsko i Europsko prvenstvo, gdje je Martin završio godinu na još boljem trećem mjestu. ISAF svjetski kup započeo je u prosincu ove godine u Melbourneu u Australiji, gdje se Dolenc trenutno nalazi. Prije te regate Martin nastupa na prestižnom maratonu u Perthu. Posljednja mjesta prodana su po cijeni od 700 dolara u humanitarne svrhe, dok je Martin Dolenc dobio "wild card" na temelju ostvarenih odličnih rezultata. (P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter