Martensice u ruhu Jean-Paula Gaultiera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svi ljubitelji visoke mode s neizljecivim punkom u srcu od ove jeseni dolaze na svoje: nova verzija cizama Dr Martens izlazi iz pariške radionice Jean-Paula Gaultiera.

Buduci da povratak punka slovi za modni must u kolekcijama za jesen-zimu 2009./2010., Jean-Paul Gaultier je svoje veliko ime odlucio pridružiti najpoznatijem brandu tog stilskog izricaja – Doc Martensu.

Mitske su cizme, koje za mnoge generacije znace povratak u dane adolescencije i slobode, ocito i za mnoge modne kuce plodan izvor inspiracije. Raf Simons i Comptoir des Cotonniers su se vec iskazali u redizajnu "marti", a tog se zadatka na veselje mnogih prihvatio i Gaultier.

Klasicni kožni model cizme s cetrnaest rupica Gaultier je osvježio mrežom roboidnih perforacija na sari, tako da je cizmica sada postala transparentna. Cizme su, kao i vecina modela, uniseks, te su dostupne u crnoj i u bijeloj boji, a cijena koju treba platiti za ovaj dizajn je oko 2000 kuna.

No, Gaultierov kreativni genij nije stao na ovome, enfant terrible visoke mode dao si je oduška stvorivši i model cizme koja seže do polovine bedara, i to u lakiranoj crnoj koži. Doduše, rijec je o prototipu koji zasad nije u planu što se tice komercijalne proizvodnje, no svi modni ovisnici moci ce ga vidjeti u francuskome izdanju Voguea za mjesec listopad, i to na nogama manekenke Lare Stone.


Podijeli: Facebook Twiter