Marsova soba u Rojcu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjeverno krilo Rojca postaje sve življe, a najnoviji stanar drugog kata je audiovizualna udruga Marsova soba. Klub je otvoren u subotu predvecer prigodnim programom - koncertom i zakuskom u klubu udruge, a potom i psy trance partyjem u Podzemlju Rojca.

Pedantno ureden i kreativno osmišljen prostor na dvije razine, u kojem prevladavaju drvo, tople boje i dekoracije cvjetne tematike, odiše ugodnom atmosferom. A upravo takvu svojom gotovo meditativnom glazbom stvorila je zagrebacka grupa Druyd.

Heavy wood bend cini troje vec afirmiranih glazbenika, svirac didgeridooa Dubravko Lapain, gitarist Igor Ratkovic i pjevacica Mary Crnkovic-Pilas, koji pod imenom Druyd zajedno djeluju tek koju godinu.

Udruga Marsova soba postoji vec jedanaest godina, broji dvadesetak clanova, a bavi se razlicitim vidovima glazbeno-likovne umjetnosti bazirane na psihodelicnoj kulturi. Najprepoznatljivija je po dugogodišnjem organiziranju ljetnog festivala na otvorenom Future Nature.

Kako saznajemo od clanova, vrlo su optimisticni i sretni zbog otvorenja kluba buduci da to otvara mnoge mogucnosti u radu udruge, odnosno olakšava ostvarivanje zamišljenih ideja, udruga se u puno vecoj mjeri otvara široj javnosti i novim clanovima, a teži ukljucenju u kulturnu scenu grada.

Klub ce biti otvoren svakog tjedna od cetvrtka do subote, a posjetitelje ocekuje raznovrstan program radionica, predavanja i slušaonica, najavljuju clanovi.

Prostorom udruge tijekom veceri procirkulirao je poprilican broj znatiželjnika, a od 22 sata program se preselio u Podzemlje Rojca na psychedelic trance party uz DJ-e Saleta, Neshu i Alena.


Podijeli: Facebook Twiter