Marpal Puli mora platiti 652 tisuce kuna

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon punih devet godina Grad Pula ce napokon uspjeti naplatiti dio potraživanja od sada vec bivšeg zakupca poslovnog prostora, rijecke tvrtke Marpal d.o.o, koja je koristila gradski prostor u Ulici Sergijevaca na lokaciji nekadašnje trgovine "No Stress".

Potvrdio je to u cetvrtak prilikom predstavljanja akata pulski gradonacelnik Boris Miletic, rekavši da je presudom Županijskog suda potvrdena prvotna presuda Opcinskog suda, kojom je Marpal zbog neplacene zakupnine Gradu dužan platiti 652.520 kuna.

Pojasnio je da je temeljem sudske presude pokrenut ovršni postupak da bi se potvrdeni dug što prije naplatio, dok su preostali postupci radi naplate protiv Marpala i dalje u tijeku.

Miletic je rekao da ta tvrtka Gradu duguje ukupno 3,2 milijuna kuna, od cega su za neka potraživanja u tijeku žalbeni postupci, a za druga prvostupanjski postupak.

Smatra da je dužinu sudskih postupaka i mogucnost naplate teško predvidjeti, tim više što je dužnik u svim dosadašnjim postupcima koristio pravna sredstva ne bi li odgodio pravomocnost sudskih odluka i tako izbjegao placanje dospjelog duga. Dodajmo da Grad zbog slicnih slucajeva trenutno provodi cak 1.200 aktivnih ovrha.

Odlukom gradonacelnika, Grad ce zbog zastare otpisati dospjeli dug trgovackom društvu Gradine Inženjering od 223.434 kuna, koliko je potonje društvo trebalo platiti komunalni doprinos. Dug je otpisan jer se utvrdilo da je potraživanje nenaplativo zbog nastupanja zastare, a evidentirano je i to da Gradine Inženjering nemaju namjeru izvršiti svoju obvezu.

Dug za komunalni doprinos od 558.117 kuna oprašta se javnoj ustanovi Pula Sport za izgradnju zapadne tribine stadiona "Aldo Drosina" buduci da je izgradnja stadiona od osobitog interesa za gradane Pule.


Podijeli: Facebook Twiter