Marljivi, pametni i odgovorni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Edukativni kamp koji vec petu godinu zaredom organizira pulski Crveni križ u kampu Puntižela danas je zatvorio vrata. Ove su godine bili pozvani mladi koji su postigli najbolje rezultate na gradskom natjecanju mladeži i koji su kao volonteri aktivno sudjelovali u akcijama koje organizira Crveni križ. Radi se o tridesetak ucenika OŠ Šijana, Kaštanjer, Stoja, "Giusseppina Martinuzzi", Svetvincenat i Juršici.

Cilj kampa je bilo nagraditi i podržati djecu koja dio svog slobodnog vremena posvecuju humanitarnim aktivnostima te nastaviti s edukacijom o humanitarnim vrijednostima, prije svega kroz iskustveno ucenje. Kroz razne oblike neformalnog ucenja u kampu su se mladi upoznali s medunarodnim pokretima Crvenog križa i Crvenog polumjeseca te osnovama spašavanja na vodi.

Njihova kreativnost potaknuta prirodom došla je do punog izražaja u završnoj predstavi i pjesmi te u biltenu koji su sami osmislili i pripremili. Polaznici kampa ce svoja znanja i humanitarne vrijednosti promovirati u svojim sredinama te nastaviti s djelovanjem u pulskom Klubu mladeži Crvenog križa.

Ni Crveni križ nije pošteden recesije, stoga je ovogodišnji kamp organiziran s manjim brojem djece i u samo cetiri dana, no usprkos tome, istaknula je ravnateljica Crvenog križa Nevija Srdoc, bili su marljivi, svestrani, pametni i odgovorni te su pozitivan primjer zajednici.


Podijeli: Facebook Twiter