Marlera strpljivo ceka svoj golf

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izgradnja golf resorta na Marleri nije upitna jer su službeni radovi poceli prije 30. lipnja, rekao nam je nacelnik Opcine Ližnjan Srecko Ševerlica te dodao da je gradilište službeno otvoreno te gradevinske i lokacijske dozvole nisu propale. Naime, do konca lipnja dozvole investitorima trebale su isteci, a cijeli projekt još uvijek ceka potvrdu Vlade koja neopravdano kasni.

- Sve izdane gradevinske i lokacijske dozvole za realizaciju projekta pravovaljane su i važece. Svi dosadašnji troškovi projekta, od oko šest milijuna eura, placeni su kapitalom investitora, dakle tvrtke GTC, rekla nam je voditeljica marketinga GTC-a Lana Pavic.

- Troškovi financiranja u cjelokupnom iznosu, takoder, znacajno su veci nego kod samog zapocinjanja projekta. Iskljucivo nam je potrebna odluka Vlade Republike Hrvatske koja potvrduje ugovor koji smo s RH potpisali 2004. godine. Predmet je pripremilo Ministarstvo turizma. Ne vidimo prepreke da se odluka donese te, prema našem mišljenju, nema opravdanja za odlaganja do kojih dolazi te koja nanose znacajnu štetu samom investitoru, ali i lokalnoj zajednici, navodi ona nadalje.



- Dovršetak projekta se planira u 18 mjeseci po stupanju u posjed zemljišta u vlasništvu RH, osim hotela, koji ce biti završen za 30 mjeseci. Pozivamo sva lokalna poduzeca koja nam se javljaju kao zainteresirani izvodaci, gradane koji nam se javljaju radi moguceg zaposlenja te ostale zainteresirane za razvoj projekta da se obrate direktno uredu Vlade RH jer upravo o Vladi ovisi sam pocetak projekta, istaknula je Lana Pavic.

Osim Opcine Ližnjan, Županije istarske i Opcine Medulin u jednom manjem dijelu, u projekt izgradnje golf resorta na Marleri bila je ukljucena i Elektroistra. HEP, naime, treba osigurati jacu trafostanicu za napajanje Ližnjana i Medulina elektricnom energijom. Direktor Elektroistre Davor Miškovic kaže da u tri godine treba biti izgraden novi elektroenergetski sustav vrijedan oko 10 milijuna kuna.

Što se vodovodne mreže tice, tvrtka Marlera Golf nije tražila usluge pulskog Vodovoda jer ce im bušotine na Marleri omoguciti kvalitetan sustav navodnjavanja zelenih površina. (C. B. GALIC)


Podijeli: Facebook Twiter