Marlera: Niti golf terena, niti investitora

(D.MEMEDOVIĆ)
(D.MEMEDOVIĆ)

Sjeća li se još itko projekta golfa na Marleri? Više od deset godina taj pompozno najavljivani projekt još nije ugledao svijetlo dana. Sudeći po zadnjim prizorima neće ni tako brzo. Početkom godine na mjestu gdje bi se trebao graditi golf teren zatekli smo  ližnjanske poljoprivrednike kako beru  kupus, a sada umjesto kupusa, na planiranom golf terenu pasu ovce.

Ni novce ni ovce

Ništa se nije pomaklo s mrtve točke, premda je u srpnju cijeli teren očišćen, a radi očuvanja građevinskih dozvola investitorima je odobreno da "preskoče" golf i krenu u izgradnju popratnih objekata, vila i apartmana, s napomenom da se paralelno krene i s gradnjom igrališta.

Od tada je prošlo više od pet mjeseci, dozvole su se uspjele sačuvati, no sada je opet sve vraćeno na početak jer niti jedan novi kvadrat nije izgrađen. U međuvremenu je opet sve zaraslo, pa sva sreća da pastiri vode ovce na ispašu koje koliko-toliko "održavaju" red. Postojeći objekti u kojim bi se jednog dana trebao nalaziti i golferski klub sve više propadaju, a unutrašnjost nekadašnjih štala potpuno je devastirana. Lokalni stanovnici više ni ne vjeruju da će se tamo nešto graditi, a kako vele, već im je dosta slušati o dolasku investitora koji nikako da dođu.

Ne tako davno generalni direktor tvrtke GTC Globe Trade Centre, koja je većinski vlasnik tvrtke Marlera Golf LD, najavljivao je dolazak investitora i ozbiljnih partnera iz Europe i Bliskog istoka. Nisu se pojavili. Poznato je i da Općina Ližnjan od prvog dana podržava projekt, međutim, i iz Općine nam poručuju da nemaju nikakvih novosti.

Rupe su i dalje prazne

- Nemamo saznanja o nekim novostima vezanim uz golf na Marleri, kazala je načelnica Ližnjana Maja Cvek i opet ponovila već poznati stav Općine. I  dalje smatramo da se radi o projektu koji bi bio značajan za razvoj našeg područja te u tom smislu želimo i da se ostvari, kazala je ona. 

Za one koji se još nadaju da će projekt krenuti, podsjetiti ćemo da bi se na Marleri trebao graditi golf resort na ukupnoj površini od 130 hektara. Igralište bi imalo 27 rupa, hotel s pet zvjezdica i kompleks apartmana i vila za odmor. U tom kompleksu trebalo bi se zaposliti nekoliko stotina ljudi koji bi radili tijekom cijele godine.

Od projekta bi koristi trebao imati i građevinarski sektor, spominjalo se svojevremeno 500 građevinara raznih profila koji bi bili angažirani u izgradnji kompleksa. Projekt je vrijedan oko 130 milijuna eura. No, do tada neka pasu ovce…. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter