Marlera na cekanju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Golf resort na Marleri trebao bi se poceti graditi završetkom ove turisticke sezone, rekao nam je direktor tvrtke GTC Siniša Slijepcevic, suvlasnik i partner Dražena Ladica u tom projektu. Po Slijepcevicevim rijecima, nedostaje samo nekoliko papira za pocetak radova.

"U ovom trenutku smo na samom završetku ishodenja dokumentacije ne bismo li poceli graditi na Marleri. Stvari su tehnicke naravi i trenutacno se stvar završava u Središnjem državnom uredu za upravljanje državnom imovinom. Gradevinska dozvola nam je istjecala koncem lipnja, no uspjeli smo pripremiti sve papire za produljenje valjanosti svih dozvola. Time smo ih produljili za još dvije godine.

Ono što se trenutacno rješava je procedura za stupanje u posjed zemljišta na kojem ce se izgraditi golf teren. To je jedina prepreka koja koci pocetak radova. Na Marleri smo poceli sa sitnim radovima kao što je postavljanje ploca i oznaka. Bageri zbog sezone ne smiju raditi pa ih mi niti ne šaljemo", izjavio je Slijepcevic.

Dodao je da "sada u Središnjem uredu za upravljanje državnom imovinom postoji ozbiljna politicka volja da se cijeli taj slucaj, nakon deset godina, privede kraju".

"Mi smo kao investitori ucinili sve da bismo papirologiju doveli do kraja. Ovaj posljednji potez bit ce gotov za tjedan, dva ili najkasnije mjesec dana. Pitanje je tehnicke naravi i vjerujem da ce ovoga puta sve biti gotovo prije konca rujna", zakljucio je.

Za ovaj projekt, vrijedan 150 milijuna eura, u deset godina je samo na papirologiju utrošeno više od šest milijuna eura, a isto toliko novca planirano je utrošiti za izgradnju infrastrukture. Na Marleri ce se, podsjecamo, graditi hotel s pet zvjezdica, 80 apartmana i 27 vila na ukupno 16 hektara površine, dok ce se zelena površina prostirati na 14 hektara.

U planu je izgradnja 1.700 metara ceste u koju ce se postaviti elektricna i vodovodna mreža. Potrebno je izgraditi i trafostanicu od 110 kilovolta jer Elektroistra nema 2,5 megavata elektricne energije u prstenu za isporuku struje. Cijeli resort na Marleri bit ce izgraden na 130 hektara.


Podijeli: Facebook Twiter