Markulincicu mjesec dana pritvora

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Igoru Markulincicu (32) iz Pule odreden je pritvor od mjesec dana zbog opasnosti od utjecanja na svjedoke, a priveden je zbog kaznenih djela teške krade, sprjecavanja službene osobe u obavljanju dužnosti te prijetnje.

Markulincic i 26-godišnji I. J. iz Pule uhiceni su u nedjelju oko 20 sati u Valdabeku nakon natjerivanja s policijom, a zateceni su u teškoj kradi u stambenoj zgradi u Ulici Lovežica.

Policija je uhvatila lopove na djelu, a prilikom uhicenja tristotinjak metara od zgrade u koju su provalili Markulincic je pružio otpor te je tijekom naguravanja policajac ispalio hitac iz pištolja.

Nitko nije ozlijeden, a Markulincic je policajcu više puta prijetio. Kriminalistickim istraživanjem je utvrdeno da je dvojac provalio u zgradu radi krade radijatora, klima-uredaja i bojlera.

Tijekom uhicenja policija je kod I. J. pronašla plasticnu vrecicu s 3,8 grama marihuane te cigaretu s 0,9 grama marihuane. Policija nije privela I. J. u istražni centar. Inace, dvojac je policiji vec poznat po kaznenim djelima imovinskog karaktera.


Podijeli: Facebook Twiter