Marku Tolji glazbeni talk show HRT-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Marko Tolja vodit će novi glazbeni talk show HTV-a! Informacija je lansirana i službeno: od siječnja iduće godine Zabavni program HTV-a bit će bogatiji za još jednu emisiju, a njen voditelj i domaćin bit će poznati pjevač i glazbenik. Po najavama urednice projekta Vesne Karuze, show je to u kojem će gostovati osobe iz javnog života, poput glazbenika, glumaca i sportaša.

Pritom je od iznimne važnosti činjenica da nije riječ o licencnom showu, već o domaćem televizijskom proizvodu, u kojem će se govoriti o domaćoj pop kulturi te promovirati hrvatska glazba i kultura.

Karuza pritom otkriva da je koncept takav da će u njemu imati prilike nastupati različiti izvođači, dok će gosti ocjenjivati njihove uratke te pritom otkrivati pojedinosti i detalje iz vlastitog života, odnosno pokazati svoje drugo lice. Termin za show bi trebao biti petak, i to onaj famozni prime time, taman da svaka usporedba s ovim što danas vodi Miroslav Škoro, showom "Pjevaj moju pjesmu", bude legitimna.

A kad je o ulozi Marka Tolje riječ, Karuza veli: "Njegova nova uloga zahtijevat će od njega da bude voditelj, glazbenik i zabavljač. Razgovori s gostima, komentari glazbom, pjesma i dobra zabava trebali bi biti sastavni dio showa, a Marko je izabran jer poznaje glazbenu scenu, publika ga voli, popularan je, vedar i zabavan."

- Kad je stigao poziv za voditelja, bio sam iznenađen, ali i polaskan. No, budući da neću biti klasični voditelj nego domaćin koji će pjevati, po potrebi i svirati te voditi cijelu priču, ideja mi se svidjela, kazuje Tolja.

Za sve su, i njemu se čini, "krive" Runjićeve večeri gdje je bio domaćin lani i ove godine. Uostalom, kako nam reče, jedini njegov uvjet je bio da svira i pjeva. Projektni tim showa već nekih mjesec dana udarnički radi na kosturu emisije, a onda će, ne krije Tolja, i trema rasti kako se početak bude približavao.

- Ipak je to neki za mene neispitan teritorij, ali volim se iznova stavljati pred takve izazove i pozicije. Uvijek sam se trudio i pokušavao biti kompletan lik sa scene, ističe Tolja.

Uostalom, njegova iskustva s HRT-om, i HRT-a s njim, do sada su bila samo dobra, bilo da pleše u "Plesu sa zvijezdama" ili pjeva u showu "Zvijezde pjevaju". Nema razloga da u siječnju ne bude opet tako. (Siniša PAVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter