Marku Maršiću 27 tisuća kuna

(S. M.)
(S. M.)

Marko Maršić, nekadašnji direktor Industrijsko-obrtničke škole u Puli, nakon 12 godina dugog sudskog procesa dobio je spor protiv škole u kojoj je smijenjen te mu je Istarska županija, pod čijom je ingerencijom sada škola, za naknadu štete isplatila 27 tisuća kuna.

Maršića je 2000. godine, nakon brojnih peripetija u ovoj srednjoj školi, razriješio dužnosti ravnatelja tadašnji ministar Vladimir Strugar, i to samo nakon 20-ak dana što ga je taj isti ministar imenovao. Tada je, među ostalim, u provedenom inspekcijskom nalazu stajalo da je dužnosti razriješen zbog "nesavjesnog obnašanja dužnosti", zbog čega je onemogućen redoviti početak školske godine 2000./2001.

Na ministrovu odluku o razrješenju Maršić se žalio Upravnom sudu Republike Hrvatske te je, nakon nekoliko mjeseci sud poništio odluku o razrješenju Ministarstva. Potom Maršić pokreće skupni sudski spor protiv Industrijsko-obrtničke škole i Ministarstva želeći dokazati svu neutemeljenost svoga smjenjivanja.

Nakon 12 godina, koliko je trajao spor, dokazano je da je odluka bila neutemeljena, te je presuđeno da Industrijsko-obrtnička škola mora nadoknaditi prouzročenu nematerijalnu štetu od 27 tisuća kuna. (B. P.)


Podijeli: Facebook Twiter