Marković Nikolovski na čelu istarskih umirovljenika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na skupštini pulske podružnice Istarske stranke umirovljenika za novu je predsjednicu izabrana Marija Marković Nikolovski, koja je tako na čelnoj funkciji naslijedila preminulog Marija Putinju, jednog od suosnivača stranke. Na skupštinu najmlađe pulske stranke, upisane u registar stranaka 8. svibnja prošle godine, odazvali su se i koalicijski partneri iz IDS-a, Zelenih, BSDH-a i Sindikata umirovljenika.

- Nastavit ćemo s dosadašnjim programom kojim želimo riješiti probleme umirovljenika i socijalno ugroženih Puljana. U vrijeme krize ne mogu se očekivati veliki potezi, ali poticat ćemo gradsku i županijsku upravu da se naši zacrtani planovi izvedu te se nadamo da će nas podržati. Svjesni smo da nema sredstava, teško je radnicima i mladima, ali mirovine, prije bih ih nazvala socijalnom pomoći, ponižavaju umirovljenike za koje nema boljeg života. Poticat ćemo da im se osigura sigurniji život, rekla je nova predsjednica ISU-a.

Izboru nove predsjednice prethodio je izbor radnih tijela Skupštine, te podnošenje izvještaja o dosadašnjem radu od potpredsjednice Zorke Lončar te prijedlog smjernica za daljnji rad, među kojima su prioriteti izgradnja domova za umirovljenike, otvaranje dnevnih centara za starije i nemoćne te smanjenje broja siromašnih umirovljenika, kao i osiguravanje palijativne skrbi, odnosno otvaranje hospicija u Općoj bolnici. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter